Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Erciş’te Okul Müdürleri Kurulu Toplantısı

Gündem (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 15.10.2016 - 14:58, Güncelleme: 11.10.2022 - 10:06 2094+ kez okundu.
 

Erciş’te Okul Müdürleri Kurulu Toplantısı

Van’ın Erciş ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilçe genelindeki okul müdürlerinin katılımıyla Okul Müdürleri Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi. Okul Müdürleri Kurulu Toplantısı, Erciş-Van karayolu üzerinde bulunan Şehit Halil Hamuryen Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde gerçekleştirildi. Toplantıya İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanı Mehmet Şirin Yaşar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erol Şimşek, şube müdürleri ile okul müdürleri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Erciş İlçe Milli Eğitim Müdürü Erol Şimşek, “İlçemiz genelinde 48 bin 223 öğrenci ve 2 bin 229 öğretmen ile eğitim öğretime başlamış bulunmaktayız. Son sözleşmeli öğretmen atamaları ile ilçemize 310 öğretmen ataması daha yapılmıştır. İlçemizde destekleme ve yetiştirme kurslarına kayıt yaptıran 12 bin 895 öğrenci kurslara başvurmuştur. Bu kursların eğitim kalitesini yükselteceğini, okullarımızın eğitim kalitesinin yükseltilmesi için de akademik başarı eylem planı hazırladık. Mesai arkadaşlarımdan buna riayet etmelerini istiyorum. Geçen eğitim öğretim yılında 187 öğrencimiz Fen Liselerine, 77 öğrencimiz Sosyal Bilimler Liselerine, 885 öğrencimiz Anadolu Liselerine, bin 500 öğrencimiz de diğer liselere yerleşmiştir. İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Nursel Demir ve Cumhuriyet Ortaokulu öğrencisi Emre Göçen’in sınavlarda tam puan almaları ayrıca gurur kaynağımız olmuştur. İki öğrencimizin ise Mua Tai yarışmalarında Dünya Şampiyonu olması da bizleri ziyadesiyle gururlandırmıştır. Erciş olarak hedefimiz bu yıl Türkiye ortalamasını yakalamaktır” dedi.İlçedeki eğitim yatırımları hakkında da bilgi veren Şimşek, “Geçen yıl üç yeni okulumuz faaliyete başladı. Bu arada dört yeni okulumuzun da inşaatı devam etmektedir. Erciş Fen Lisesi yeni binasına 2. öğretim yılında başlayacaktır. 4 okulumuzun yapımı da ihale aşamasına gelmiştir. Bu okullarımızın eğitim öğretime başlaması ile fiziki sorunlarımızın büyük çoğunluğu bitecektir” şeklinde konuştu.Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkanı Mehmet Şirin Yaşar ise, eğitimin önemine vurgu yaparak, gerek kaymakamlık, gerekse belediyenin imkanları doğrultusunda her zaman eğitime katkı sağlayacaklarını belirtti. Yaşar, “Sınırsız bir kaynaklarımız yok ama sınırsız bir iyi niyetimiz var. Sizlerin en azından fiziki mekan ihtiyaçlarının giderilmesi konusunda artık belediyemiz de tam manasıyla devletin bir parçası haline gelmiştir Erciş’te. Bu saatten sonra inşallah devletimizin tüm imkanlarını bu manada seferber ederek eğitimin hizmetine sunacağız. Az olur, çok olur, bir kısmı bu yıl, bir kısmı seneye olur ancak, sizlerin okullarınızda sorun olarak tespit ettiğiniz her noktada belli bir koordinasyon ve plan çerçevesinde inşallah sizlere yardımcı olmaya çalışacağız. Bu vesile ile 2016-2017 eğitim öğretim yılının kazasız belasız geçmesini diliyorum” dedi.Konuşmaların ardından Şehit Halil Hamuryen Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi idaresi tarafından toplantıya katılanlara öğlen yemeği verildi. 

Van’ın Erciş ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilçe genelindeki okul müdürlerinin katılımıyla Okul Müdürleri Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi. 
Okul Müdürleri Kurulu Toplantısı, Erciş-Van karayolu üzerinde bulunan Şehit Halil Hamuryen Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde gerçekleştirildi. Toplantıya İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanı Mehmet Şirin Yaşar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erol Şimşek, şube müdürleri ile okul müdürleri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Erciş İlçe Milli Eğitim Müdürü Erol Şimşek, “İlçemiz genelinde 48 bin 223 öğrenci ve 2 bin 229 öğretmen ile eğitim öğretime başlamış bulunmaktayız. Son sözleşmeli öğretmen atamaları ile ilçemize 310 öğretmen ataması daha yapılmıştır. İlçemizde destekleme ve yetiştirme kurslarına kayıt yaptıran 12 bin 895 öğrenci kurslara başvurmuştur. Bu kursların eğitim kalitesini yükselteceğini, okullarımızın eğitim kalitesinin yükseltilmesi için de akademik başarı eylem planı hazırladık. Mesai arkadaşlarımdan buna riayet etmelerini istiyorum. Geçen eğitim öğretim yılında 187 öğrencimiz Fen Liselerine, 77 öğrencimiz Sosyal Bilimler Liselerine, 885 öğrencimiz Anadolu Liselerine, bin 500 öğrencimiz de diğer liselere yerleşmiştir. İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Nursel Demir ve Cumhuriyet Ortaokulu öğrencisi Emre Göçen’in sınavlarda tam puan almaları ayrıca gurur kaynağımız olmuştur. İki öğrencimizin ise Mua Tai yarışmalarında Dünya Şampiyonu olması da bizleri ziyadesiyle gururlandırmıştır. Erciş olarak hedefimiz bu yıl Türkiye ortalamasını yakalamaktır” dedi.
İlçedeki eğitim yatırımları hakkında da bilgi veren Şimşek, “Geçen yıl üç yeni okulumuz faaliyete başladı. Bu arada dört yeni okulumuzun da inşaatı devam etmektedir. Erciş Fen Lisesi yeni binasına 2. öğretim yılında başlayacaktır. 4 okulumuzun yapımı da ihale aşamasına gelmiştir. Bu okullarımızın eğitim öğretime başlaması ile fiziki sorunlarımızın büyük çoğunluğu bitecektir” şeklinde konuştu.
Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkanı Mehmet Şirin Yaşar ise, eğitimin önemine vurgu yaparak, gerek kaymakamlık, gerekse belediyenin imkanları doğrultusunda her zaman eğitime katkı sağlayacaklarını belirtti. Yaşar, “Sınırsız bir kaynaklarımız yok ama sınırsız bir iyi niyetimiz var. Sizlerin en azından fiziki mekan ihtiyaçlarının giderilmesi konusunda artık belediyemiz de tam manasıyla devletin bir parçası haline gelmiştir Erciş’te. Bu saatten sonra inşallah devletimizin tüm imkanlarını bu manada seferber ederek eğitimin hizmetine sunacağız. Az olur, çok olur, bir kısmı bu yıl, bir kısmı seneye olur ancak, sizlerin okullarınızda sorun olarak tespit ettiğiniz her noktada belli bir koordinasyon ve plan çerçevesinde inşallah sizlere yardımcı olmaya çalışacağız. Bu vesile ile 2016-2017 eğitim öğretim yılının kazasız belasız geçmesini diliyorum” dedi.
Konuşmaların ardından Şehit Halil Hamuryen Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi idaresi tarafından toplantıya katılanlara öğlen yemeği verildi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ercisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.