Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Erciş üzümü tescillendi

Gündem (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.12.2020 - 17:08, Güncelleme: 11.10.2022 - 10:06 2575+ kez okundu.
 

Erciş üzümü tescillendi

Van Ticaret Borsasının Türk Patent ve Marka Kurumuna yaptığı başvuru sonucu, kentin kadim lezzetlerinden Erciş üzümüne "Coğrafi İşaret Tescil Belgesi" verildi. Van Ticaret Borsası tarafından 28 Şubat 2020 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumu’na yapılan başvuru sonuçlanarak, Erciş üzümü için “Coğrafi İşaret ve Marka Belgesi” verildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Van Ticaret Borsası Başkanı Nayif Süer, göreve geldiklerinde Van’ın sorunlarını masaya yatırıp çalışmalara başladıklarını belirterek, “Bu kapsamda Van’ın en önemli değerlerinden biri olan Erciş üzümüyle ilgili saha çalışması yaptık. Üniversitemizden aldığımız büyük destekle ön çalışmalarımızı tamamladık. Daha sonra Türk Patent ve Marka Kurumu’na ‘Coğrafi İşaret’ başvurusunda bulunduk. Başvurumuz olumlu sonuçlanarak Erciş üzümü ile ilgili tescil belgemizi aldık. Van’ın bir değerini sahiplendiğimiz için hem sevinçliyiz hem gururluyuz. Bundan sonraki süreçte de bu tür çalışmalarımız devam edecek” şeklinde konuştu.

Van Ticaret Borsasının Türk Patent ve Marka Kurumuna yaptığı başvuru sonucu, kentin kadim lezzetlerinden Erciş üzümüne "Coğrafi İşaret Tescil Belgesi" verildi.
Van Ticaret Borsası tarafından 28 Şubat 2020 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumu’na yapılan başvuru sonuçlanarak, Erciş üzümü için “Coğrafi İşaret ve Marka Belgesi” verildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Van Ticaret Borsası Başkanı Nayif Süer, göreve geldiklerinde Van’ın sorunlarını masaya yatırıp çalışmalara başladıklarını belirterek, “Bu kapsamda Van’ın en önemli değerlerinden biri olan Erciş üzümüyle ilgili saha çalışması yaptık. Üniversitemizden aldığımız büyük destekle ön çalışmalarımızı tamamladık. Daha sonra Türk Patent ve Marka Kurumu’na ‘Coğrafi İşaret’ başvurusunda bulunduk. Başvurumuz olumlu sonuçlanarak Erciş üzümü ile ilgili tescil belgemizi aldık. Van’ın bir değerini sahiplendiğimiz için hem sevinçliyiz hem gururluyuz. Bundan sonraki süreçte de bu tür çalışmalarımız devam edecek” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ercisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.