Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

EV KADINLARI ERCİŞ’TE YORGANCILIK KURSUNA YOĞUN İLGİ GÖSTERİYOR

Ekonomi 21.01.2022 - 11:59, Güncelleme: 11.10.2022 - 10:06 2035+ kez okundu.
 

EV KADINLARI ERCİŞ’TE YORGANCILIK KURSUNA YOĞUN İLGİ GÖSTERİYOR

  Erciş ilçesinde açılan kurs ile birçok kadın yorgan yapımına başladı. İlçenin Sahilkent Mahallesi’ndeki aile destek merkezinde açılan kursa katılanlar, boş zamanlarını değerlendirmek için usta öğreticilerden aldıkları eğitimler sayesinde unutulmaya yüz tutan yorgancılık mesleğini öğrendiler. Yorgan dikim teknikleri ve desen oluşturma konusunda kendilerini geliştiren kadın kursiyerler, çeyizlerin vazgeçilmezi olan birbirinden farklı yorganları sipariş üzerine yapmaya başladılar. Kursiyerler papatya, lale, yıldız, yaprak, güneş, baklava dilimi ve Osmanlı ile Selçuklu dönemlerini yansıtan farklı desenleri özenle yorganlara işleyerek, yün ve elyaf kullanarak birbirinden güzel tek ve çift kişilik ile bebek yorganları yapıyorlar. Yorgan yapım kurusunun açıldığını öğrenen Azize Dağ, “Yorgan kursu açılmış, bu kursa merakkımdam başlamak istedim.Şimdi severek yapıyorum.Zaten daha öncede evde annemlere yorgan dikiminde yardım ediyordum. Ama burada daha fazlasını öğreniyoruz.  Yaptığım yorganları satmak istiyorum. Elimizde bir sanat olmasını istiyorum. Yorgan yapma kursumuzun sayesinde sanat öğrenmiş oldum. Hocamız güzel öğretiyor, güzel öğreniyoruz. Vaktimizi değerlendiriyoruz” dedi. Usta öğretici Sema Dağer ise Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde usta öğretici olarak görev yaptığını belirterek, “Aile toplum merkezinde kadınlarımıza, kızlarımıza yorgan yapmayı öğretiyorum. Burada öğretmiş olduğum yorganları annelerimiz; kızlarına, torunlarına yorgan yapıyorlar hem de bu işin ticaretini yapıyorlar. Kızlarımız burada bu yorganlarla çeyizlerini hazırlıyorlar hem de kendilerine meslek öğreniyorlar. Meslek amaçlı gelip bir yorganın yapımının, deseninin ne şekil yapılacağını öğrenip ileride ekonomimize katkısı olur diye temenni ediyorlar. Evde işsiz oturacağımıza burada bir şeyler öğrenmek daha iyidir.” dedi. Haber:Yadigar BARAN

  Erciş ilçesinde açılan kurs ile birçok kadın yorgan yapımına başladı.
İlçenin Sahilkent Mahallesi’ndeki aile destek merkezinde açılan kursa katılanlar, boş zamanlarını değerlendirmek için usta öğreticilerden aldıkları eğitimler sayesinde unutulmaya yüz tutan yorgancılık mesleğini öğrendiler. Yorgan dikim teknikleri ve desen oluşturma konusunda kendilerini geliştiren kadın kursiyerler, çeyizlerin vazgeçilmezi olan birbirinden farklı yorganları sipariş üzerine yapmaya başladılar.
Kursiyerler papatya, lale, yıldız, yaprak, güneş, baklava dilimi ve Osmanlı ile Selçuklu dönemlerini yansıtan farklı desenleri özenle yorganlara işleyerek, yün ve elyaf kullanarak birbirinden güzel tek ve çift kişilik ile bebek yorganları yapıyorlar.
Yorgan yapım kurusunun açıldığını öğrenen Azize Dağ, “Yorgan kursu açılmış, bu kursa merakkımdam başlamak istedim.Şimdi severek yapıyorum.Zaten daha öncede evde annemlere yorgan dikiminde yardım ediyordum. Ama burada daha fazlasını öğreniyoruz.  Yaptığım yorganları satmak istiyorum. Elimizde bir sanat olmasını istiyorum. Yorgan yapma kursumuzun sayesinde sanat öğrenmiş oldum. Hocamız güzel öğretiyor, güzel öğreniyoruz. Vaktimizi değerlendiriyoruz” dedi.
Usta öğretici Sema Dağer ise Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde usta öğretici olarak görev yaptığını belirterek, “Aile toplum merkezinde kadınlarımıza, kızlarımıza yorgan yapmayı öğretiyorum. Burada öğretmiş olduğum yorganları annelerimiz; kızlarına, torunlarına yorgan yapıyorlar hem de bu işin ticaretini yapıyorlar. Kızlarımız burada bu yorganlarla çeyizlerini hazırlıyorlar hem de kendilerine meslek öğreniyorlar. Meslek amaçlı gelip bir yorganın yapımının, deseninin ne şekil yapılacağını öğrenip ileride ekonomimize katkısı olur diye temenni ediyorlar. Evde işsiz oturacağımıza burada bir şeyler öğrenmek daha iyidir.” dedi.

Haber:Yadigar BARAN

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ercisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.