Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

HER DERDE DEVA HELİZ OTU

18.05.2022 - 16:05, Güncelleme: 11.10.2022 - 10:06 2647+ kez okundu.
 

HER DERDE DEVA HELİZ OTU

 Erciş ve yakın coğrafyalarda ilkbahar aylarında yaylalarda yetişen ve vatandaşlar tarafından her derde deva olarak bilinen heliz otunda bu yıl bereket arttı. Kış mevsiminin çetin geçtiği Doğu Anadolu Bölgesi'nin dağlık alanlarında havaların ısınması ile birlikte şifalı bitkiler de gün yüzüne çıkmaya başladı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da dağlarda ve yaylalarda yetişen ve çeşitli yemek ile peynir yapımında kullanılan otlar, karların erimesiyle birlikte gün yüzüne çıktı. Erciş bir çok yerinde yetişen heliz Kekliova kanyonunda bolca yetişmektedir. Kanyonda ilkbaharın gelmesiyle birlikte doğada kendiliğinden yetişen ve her derde deva olarak bilinen bitkiler vatandaşlar tarafından büyük ilgi görüyor. Dağlarda ve yaylalarda kilometrelerce yol yürüyen vatandaşlar, peynir yapımında ve yemeklerde kullanılan ve tam bir şifa deposu olan heliz otunu toplamak için yoğun çaba sarf ediyor. Toplanan heliz çarşı merkezinde satışa sunuluyor. Haber:Yadigar BARAN

 Erciş ve yakın coğrafyalarda ilkbahar aylarında yaylalarda yetişen ve vatandaşlar tarafından her derde deva olarak bilinen heliz otunda bu yıl bereket arttı.
Kış mevsiminin çetin geçtiği Doğu Anadolu Bölgesi'nin dağlık alanlarında havaların ısınması ile birlikte şifalı bitkiler de gün yüzüne çıkmaya başladı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da dağlarda ve yaylalarda yetişen ve çeşitli yemek ile peynir yapımında kullanılan otlar, karların erimesiyle birlikte gün yüzüne çıktı. Erciş bir çok yerinde yetişen heliz Kekliova kanyonunda bolca yetişmektedir. Kanyonda ilkbaharın gelmesiyle birlikte doğada kendiliğinden yetişen ve her derde deva olarak bilinen bitkiler vatandaşlar tarafından büyük ilgi görüyor. Dağlarda ve yaylalarda kilometrelerce yol yürüyen vatandaşlar, peynir yapımında ve yemeklerde kullanılan ve tam bir şifa deposu olan heliz otunu toplamak için yoğun çaba sarf ediyor. Toplanan heliz çarşı merkezinde satışa sunuluyor.
Haber:Yadigar BARAN

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ercisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.