Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Jandarma, Vanlı çocukları Van Gölü ile buluşturdu

Gündem (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 15.11.2017 - 12:42, Güncelleme: 11.10.2022 - 10:06 2120+ kez okundu.
 

Jandarma, Vanlı çocukları Van Gölü ile buluşturdu

Van merkez Edremit Jandarma Komutanlığı ekipleri, İnköy ve Altınsaç mahallerinde okuyan öğrencileri ziyaret edip Van Gölü’nde gezdirdi. Edremit Jandarma Komutanlığına bağlı Jandarma Asayiş Bot Tim Komutanlığı ekipleri, Van Gölü’ne kıyı olan balıkçı köylerinden İnköy ve Altınsaç mahallerindeki ilkokul ve anasınıfı öğrencilerini ziyaret ettiler. Geçtiğimiz Nisan-Temmuz aylarında İnci Kefalı kaçak avcılığında Edremit ve Erciş bölgelerinde yaptığı başarı operasyonlar ile tanınan Edremit Bot timi “Vanlı Çocuklar Van Gölü ile Buluşuyor” sloganı ile yeni bir faaliyet gerçekleştirdi. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında yapılan etkinlikte Van Gölü’nün hemen kenarında yer alan İnköy ve Altınsaç mahallelerini ziyaret edilerek burada yaşayan çocuklar ile bir araya geldiler. Çocuklara Van Gölü başta olmak üzere insan ve ekoloji ilişkileri, inci kefali ve balıkçılığın gelecek yıllardaki önemi anlatıldı. Daha sonra jandarmanın göldeki faaliyetlerinde kullandığı bota bindirilen çocuklar ve öğretmenleri ile beraber göle çıkıldı. Gölde teknenin özellikleri ve jandarmanın yaptığı faaliyetler hakkında kısa bir bilgilendirme yapıldı. Bilgilendirmede jandarmanın kendilerinden biri ve her zaman yanlarında olduğu vurgulandı. Faaliyetin sonunda çocuklara kitap ve oyuncaklardan oluşan hediyeler verildi.Konuyla ilgi açıklama yapan bot tim komutanı Hayrullah Söylemez, “Van Gölü bölgede 14 bin insana iş imkanı sağlayan eşsiz bir ekosistem ve mutlaka korunması gerekir. Bu noktada yıl boyunca Edremit bot timi olarak üzerimize büyük bir sorumluk düşmektedir. Üzerimize düşen bu sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirmek için büyük bir gayretle çalışmaktayız. Koruma çalışmalarında temel hedefimiz yarının büyükleri olacak ve Van Gölü’nün gerçek sahibi olarak gördüğümüz Vanlı çocukların çevre duyarlılığını arttırmaktır. Bizler burada görev yapan kamu görevlileriyiz, görevimiz bittiğinde buradan gideceğiz, fakat Vanlı çocuklar sürekli buradalar. Şayet bu çocukları gerekli çevre duyarlılığına sahip olarak yetişirse geçmiş kuşaklardan emanet aldığımız Van Gölü’nü emin ellere teslim etmiş olacağız. Bu nedenle çocukların duyarlılığını arttırmak için elimizden gelen çaba ve gayreti göstermekteyiz” dedi.Gölde bot ile yapılan geziden çok sevinçli olduğu gözlenen çocuklar, her sene bu etkinliğin yapılmasını istediler. Jandarma ile resim çektiren öğrenciler, ilk kez böylesine bir gezi yaptıklarını belirterek Van Gölü’ne ve gölde yaşayan inci kefaline sahip çıkarak çevreye duyarlı olacaklarına dair söz verdiler.

Van merkez Edremit Jandarma Komutanlığı ekipleri, İnköy ve Altınsaç mahallerinde okuyan öğrencileri ziyaret edip Van Gölü’nde gezdirdi. 
Edremit Jandarma Komutanlığına bağlı Jandarma Asayiş Bot Tim Komutanlığı ekipleri, Van Gölü’ne kıyı olan balıkçı köylerinden İnköy ve Altınsaç mahallerindeki ilkokul ve anasınıfı öğrencilerini ziyaret ettiler. Geçtiğimiz Nisan-Temmuz aylarında İnci Kefalı kaçak avcılığında Edremit ve Erciş bölgelerinde yaptığı başarı operasyonlar ile tanınan Edremit Bot timi “Vanlı Çocuklar Van Gölü ile Buluşuyor” sloganı ile yeni bir faaliyet gerçekleştirdi. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında yapılan etkinlikte Van Gölü’nün hemen kenarında yer alan İnköy ve Altınsaç mahallelerini ziyaret edilerek burada yaşayan çocuklar ile bir araya geldiler. Çocuklara Van Gölü başta olmak üzere insan ve ekoloji ilişkileri, inci kefali ve balıkçılığın gelecek yıllardaki önemi anlatıldı. Daha sonra jandarmanın göldeki faaliyetlerinde kullandığı bota bindirilen çocuklar ve öğretmenleri ile beraber göle çıkıldı. Gölde teknenin özellikleri ve jandarmanın yaptığı faaliyetler hakkında kısa bir bilgilendirme yapıldı. Bilgilendirmede jandarmanın kendilerinden biri ve her zaman yanlarında olduğu vurgulandı. Faaliyetin sonunda çocuklara kitap ve oyuncaklardan oluşan hediyeler verildi.
Konuyla ilgi açıklama yapan bot tim komutanı Hayrullah Söylemez, “Van Gölü bölgede 14 bin insana iş imkanı sağlayan eşsiz bir ekosistem ve mutlaka korunması gerekir. Bu noktada yıl boyunca Edremit bot timi olarak üzerimize büyük bir sorumluk düşmektedir. Üzerimize düşen bu sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirmek için büyük bir gayretle çalışmaktayız. Koruma çalışmalarında temel hedefimiz yarının büyükleri olacak ve Van Gölü’nün gerçek sahibi olarak gördüğümüz Vanlı çocukların çevre duyarlılığını arttırmaktır. Bizler burada görev yapan kamu görevlileriyiz, görevimiz bittiğinde buradan gideceğiz, fakat Vanlı çocuklar sürekli buradalar. Şayet bu çocukları gerekli çevre duyarlılığına sahip olarak yetişirse geçmiş kuşaklardan emanet aldığımız Van Gölü’nü emin ellere teslim etmiş olacağız. Bu nedenle çocukların duyarlılığını arttırmak için elimizden gelen çaba ve gayreti göstermekteyiz” dedi.
Gölde bot ile yapılan geziden çok sevinçli olduğu gözlenen çocuklar, her sene bu etkinliğin yapılmasını istediler. Jandarma ile resim çektiren öğrenciler, ilk kez böylesine bir gezi yaptıklarını belirterek Van Gölü’ne ve gölde yaşayan inci kefaline sahip çıkarak çevreye duyarlı olacaklarına dair söz verdiler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ercisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.