Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Müftü Arvas’tan ‘Vekâletle’ kurban kesim çağrısı

Gündem 27.08.2016 - 12:46, Güncelleme: 11.10.2022 - 10:06 2487+ kez okundu.
 

Müftü Arvas’tan ‘Vekâletle’ kurban kesim çağrısı

Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas, vatandaşlara kurbanlarını vekalet yoluyla kesmeleri çağrısında bulundu. Türkiye Diyanet Vakfı Van Şubesi’nde verilen kahvaltıda basın mensuplarıyla bir araya gelen İl Müftüsü Arvas, Kurban Bayramı’na kısa bir süre kala Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı’nın ortaklaşa ‘Kurbanlarınız Kardeşlik İçin’ sloganıyla başlattıkları kampanya ile kurban etlerini dünyadaki muhtaçlara ulaştırmayı hedeflediklerini söyledi. 2016 yılı kurban hizmetlerinin daha etkin ve verimli geçmesi adına her yıl olduğu gibi bu yıl da ‘Kurban Hizmetleri Komisyonu’ oluşturduklarını belirten Müftü Arvas, “17 Ağustos 2016 tarihinde ilimiz müftülüğünde yapmış olduğumuz toplantı ile komisyon olarak gerekli kararları alarak uygulamaya başladık. Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliği ile düzenlenen ‘Vekâlet Yoluyla Kurban Organizasyonu’ bölge toplantısına Muş, Bitlis, Hakkâri, Batman, Siirt, Şırnak ve Iğdır illerimizin de katılımı ile gerçekleşti. Toplantıda başkanlığımız ve vakfımız yetkilerince gerekli bilgilendirmeler yapıldı” dedi.Vekâlet yoluyla kurban kestirmek isteyen vatandaşların yurt içi 690 TL, yurt dışı için ise 500 TL’yi belirlenen hesap numaralarına yatırmaları gerektiğini aktaran Arvas, “Bizler imkanı olduğu halde fiziki şartlardan dolayı kurban kesemeyen vatandaşlarımıza vekâletle kurban kesmelerini tavsiye ediyoruz. Çünkü hem yurt içinde hem de yurt dışında değerlendirilmekte, yurt içinde fakir fukaraya, mülteci konumunda olan muhtaç ailelerimize bu kurban etleri ulaştırılıyor. Yurt dışında da Balkanlardan tutun Kafkaslara, Orta Asya, Ortadoğu ülkelerine kadar Afrika’da hatta Hindistan’a kadar geniş alanda kesilen kurbanlar, buradaki muhtaçlara dağıtılıyor. Kurbanlarını vekalet yoluyla kestirmek isteyen vatandaşlarımız yurt içinde 11 Eylül, yurt dışında ise 12 Eylül tarihlerine kadar ilgili hesaplara para yatırabilirler” diye konuştu.Vatandaşların kurban bağışı noktasında dikkatli davranmaları gerektiğini de sözlerine ekleyen Arvas, yapılacak olan bağışların gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasına dikkat edilmesini istedi.

Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas, vatandaşlara kurbanlarını vekalet yoluyla kesmeleri çağrısında bulundu. 
Türkiye Diyanet Vakfı Van Şubesi’nde verilen kahvaltıda basın mensuplarıyla bir araya gelen İl Müftüsü Arvas, Kurban Bayramı’na kısa bir süre kala Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı’nın ortaklaşa ‘Kurbanlarınız Kardeşlik İçin’ sloganıyla başlattıkları kampanya ile kurban etlerini dünyadaki muhtaçlara ulaştırmayı hedeflediklerini söyledi. 2016 yılı kurban hizmetlerinin daha etkin ve verimli geçmesi adına her yıl olduğu gibi bu yıl da ‘Kurban Hizmetleri Komisyonu’ oluşturduklarını belirten Müftü Arvas, “17 Ağustos 2016 tarihinde ilimiz müftülüğünde yapmış olduğumuz toplantı ile komisyon olarak gerekli kararları alarak uygulamaya başladık. Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliği ile düzenlenen ‘Vekâlet Yoluyla Kurban Organizasyonu’ bölge toplantısına Muş, Bitlis, Hakkâri, Batman, Siirt, Şırnak ve Iğdır illerimizin de katılımı ile gerçekleşti. Toplantıda başkanlığımız ve vakfımız yetkilerince gerekli bilgilendirmeler yapıldı” dedi.
Vekâlet yoluyla kurban kestirmek isteyen vatandaşların yurt içi 690 TL, yurt dışı için ise 500 TL’yi belirlenen hesap numaralarına yatırmaları gerektiğini aktaran Arvas, “Bizler imkanı olduğu halde fiziki şartlardan dolayı kurban kesemeyen vatandaşlarımıza vekâletle kurban kesmelerini tavsiye ediyoruz. Çünkü hem yurt içinde hem de yurt dışında değerlendirilmekte, yurt içinde fakir fukaraya, mülteci konumunda olan muhtaç ailelerimize bu kurban etleri ulaştırılıyor. Yurt dışında da Balkanlardan tutun Kafkaslara, Orta Asya, Ortadoğu ülkelerine kadar Afrika’da hatta Hindistan’a kadar geniş alanda kesilen kurbanlar, buradaki muhtaçlara dağıtılıyor. Kurbanlarını vekalet yoluyla kestirmek isteyen vatandaşlarımız yurt içinde 11 Eylül, yurt dışında ise 12 Eylül tarihlerine kadar ilgili hesaplara para yatırabilirler” diye konuştu.
Vatandaşların kurban bağışı noktasında dikkatli davranmaları gerektiğini de sözlerine ekleyen Arvas, yapılacak olan bağışların gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasına dikkat edilmesini istedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ercisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.