Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

TAMAMEN DONAN ARİN GÖLÜ ÜZERİNDE GENÇLERİN FUTBOL VE BEYZBOL KEYFİ

Gündem 02.02.2022 - 11:03, Güncelleme: 11.10.2022 - 10:06 2182+ kez okundu.
 

TAMAMEN DONAN ARİN GÖLÜ ÜZERİNDE GENÇLERİN FUTBOL VE BEYZBOL KEYFİ

Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde bulunan ve tamamen donan Arin Gölü, çocukların ve gençlerin futbol sahası oldu. Adilcevaz ilçesinde 200’e yakın kuş türüne ev sahipliği yapan Arin Gölü, soğuk havaların etkisiyle tamamen dondu. Gölün donmasını fırsat bilen Karşıyaka, Esenkıyı ve Göldüzü köylerinin yanı sıra Aydınlar beldesindeki çocuklar ve gençler, buzla kaplı gölün üzerinde futbol oynayarak zamanlaırnı değerlendiriyorlar.  Yüzeyinde yaklaşık 25 santimetre kalınlığında buz tabakası oluşan göl üzerinde futbol oynayan gençlerin görüntüsü havadan drone ile görüntülendi. Göl üzerinde futbol oynayan gençler, “Arin Gölü’nün buz tutması nedeniyle şu an üzerinde bulunuyoruz. Gölün buz tabakası kalın olduğundan dolayı korkusuzca burada spor aktiviteleri sabahın aydınlanması ile yapıyoruz. Genellikle futbol olsun, beyzbol olsun, güreş müsabakaları olsun burada gençler kendi aralarında eğlenip güzel vakit geçirmeye çalışıyorlar.Özellikle fotbol ve yöreye ait beybol oyunu bazen sabah saatlerinden akşamın karanlığına kadar devam ediyor.” dedi. Futbol oynayan gençlerden Sait Furkan Erçetin ise “Göl kış ayında buz tutuyoruz. Burada çocuklarla, gençlerle, büyüklerimizle top oynuyoruz ve vaktimizi burada geçiriyoruz. Gölün etrafındaki köylerdekilerde buraya geliyor, birlikte vakit geçiriyoruz” diye konuştu. Köylülerden olan Vangölü Aktivistleri Derneği Başkan Yardımcısı Orhan Emen de, özellikle vatandaşları yaz ve kış aylarında bu göle davet ederek, “Arin Gölü tahmini 10 metre Van Gölü’nden yüksektir. Van Gölü’nden tamamen irtibatsızdır. Yazın kuşların cenneti oluyor. Kuşların, flamingoların uğrak olduğu bir yerdir. Kışın da burası kalın bir tabaka buz tutuyor. Buz tuttuğundan gençlerimizin eğlence merkezi oluyor. Gençler burada futbol oynuyorlar, halay çekiyorlar, oyun oynuyorlar. Biz Vangölü Aktivistleri Derneği olarak Arin Gölü’müzün turizme kazandırılmasını istiyoruz.Arin gölünde özellikle çok sayıda yaban ördekleri yaşıyor. bu yaban ördeklerine dikkat çekmek istiyorum. Bu yaz suyun kenarlardan içe doğru çekilmesi ile yuvalarının korumasız kaldığını gördük. Bu sebepten ve bazı olumsuz iklim şartlarından dolayı yaban ördek sayısında azalma olduğuna şahit olduk. Arin gölü dört mevsim görülmesi ve sahiplenilmesi gereken bir doğa harikasıdır  ” dedi.Haber:Yadigar BARAN

Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde bulunan ve tamamen donan Arin Gölü, çocukların ve gençlerin futbol sahası oldu.
Adilcevaz ilçesinde 200’e yakın kuş türüne ev sahipliği yapan Arin Gölü, soğuk havaların etkisiyle tamamen dondu. Gölün donmasını fırsat bilen Karşıyaka, Esenkıyı ve Göldüzü köylerinin yanı sıra Aydınlar beldesindeki çocuklar ve gençler, buzla kaplı gölün üzerinde futbol oynayarak zamanlaırnı değerlendiriyorlar. 
Yüzeyinde yaklaşık 25 santimetre kalınlığında buz tabakası oluşan göl üzerinde futbol oynayan gençlerin görüntüsü havadan drone ile görüntülendi. Göl üzerinde futbol oynayan gençler, “Arin Gölü’nün buz tutması nedeniyle şu an üzerinde bulunuyoruz. Gölün buz tabakası kalın olduğundan dolayı korkusuzca burada spor aktiviteleri sabahın aydınlanması ile yapıyoruz. Genellikle futbol olsun, beyzbol olsun, güreş müsabakaları olsun burada gençler kendi aralarında eğlenip güzel vakit geçirmeye çalışıyorlar.Özellikle fotbol ve yöreye ait beybol oyunu bazen sabah saatlerinden akşamın karanlığına kadar devam ediyor.” dedi.
Futbol oynayan gençlerden Sait Furkan Erçetin ise “Göl kış ayında buz tutuyoruz. Burada çocuklarla, gençlerle, büyüklerimizle top oynuyoruz ve vaktimizi burada geçiriyoruz. Gölün etrafındaki köylerdekilerde buraya geliyor, birlikte vakit geçiriyoruz” diye konuştu.
Köylülerden olan Vangölü Aktivistleri Derneği Başkan Yardımcısı Orhan Emen de, özellikle vatandaşları yaz ve kış aylarında bu göle davet ederek, “Arin Gölü tahmini 10 metre Van Gölü’nden yüksektir. Van Gölü’nden tamamen irtibatsızdır. Yazın kuşların cenneti oluyor. Kuşların, flamingoların uğrak olduğu bir yerdir. Kışın da burası kalın bir tabaka buz tutuyor. Buz tuttuğundan gençlerimizin eğlence merkezi oluyor. Gençler burada futbol oynuyorlar, halay çekiyorlar, oyun oynuyorlar. Biz Vangölü Aktivistleri Derneği olarak Arin Gölü’müzün turizme kazandırılmasını istiyoruz.Arin gölünde özellikle çok sayıda yaban ördekleri yaşıyor. bu yaban ördeklerine dikkat çekmek istiyorum. Bu yaz suyun kenarlardan içe doğru çekilmesi ile yuvalarının korumasız kaldığını gördük. Bu sebepten ve bazı olumsuz iklim şartlarından dolayı yaban ördek sayısında azalma olduğuna şahit olduk. Arin gölü dört mevsim görülmesi ve sahiplenilmesi gereken bir doğa harikasıdır  ” dedi.Haber:Yadigar BARAN

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ercisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.