Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Tuşba Belediyesi’nden öğrencilere rehberlik hizmeti

Gündem (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 03.08.2016 - 15:59, Güncelleme: 11.10.2022 - 10:06 2106+ kez okundu.
 

Tuşba Belediyesi’nden öğrencilere rehberlik hizmeti

Van’ın Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğü ile Tuşba Kaymakamlığı’nın ortaklaşa açtıkları ‘YGS ve LYS Tercih Danışma Merkezi’ ile binlerce öğrenciye rehberlik ediliyor.
Şişli Öğretmenevi bahçesinde yaklaşık bir haftadır açılan tercih danışma merkezine öğrenciler yoğun ilgi gösterirken, burada bulunan uzman öğretmenler ise gelen öğrencilerle tek tek ilgilenerek tercih edebilecekleri üniversitelerin ve bölümlerin listesini çıkararak doğru tercih yapmaları için yoğun çaba sarf ediyor. Açıklamalarda bulunan Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Müdürü Nuri Bekiroğlu, “Bizler burada üniversite tercihi yapacak olan öğrencilerimize yardımcı olmak maksadıyla Tuşba Kaymakamlığımızla birlikte uzman hocalarımız eşliğinde tercih bürosu kurduk. Burası merkezi bir nokta olduğu için burayı tercih ettik. Gelen öğrenci arkadaşlarımıza bilgilendirme yapıyoruz. Öğrencilerimizin yerleşebileceği üniversitelerin listesini çıktı olarak kendilerine veriyoruz. Bu sayede öğrencilerimizin geleceği açısından son derce önemli olan üniversite tercihlerini daha sağlıklı bir şekilde yapmalarına yardımcı olmaya çalışıyoruz” dedi.“Tercihler için son gün”Üniversite tercihlerinin son günü olduğunu hatırlatan Bekiroğlu, “Gördüğünüz gibi burası oldukça yoğun, ilk günden bu yana bu şekilde yoğunluk yaşıyoruz. Bugün tercihler için son gündür, bizler de saat 17.00’ye kadar gelen öğrenci arkadaşlarımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz. İlk günden bu yana binlerce öğrencimize yardımcı olduk ve kılavuzluk ederek doğru tercih yapmalarına yardımcı olmaya çalıştık. Tüm öğrenci arkadaşlarıma başarılar diliyor, tercihlerinin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.Tuşba Belediyesi tercih bürosunda kendilerine yardımcı olan öğretmenlere teşekkür eden Yunus Kuşan Asıltaş adlı öğrenci ise, “Bu yıl liseden mezun olduk, LYS ve YGS sınavlarına girdim. Üniversite tercihimi yapmak için buraya geldim. Tercihimi son güne bıraktım. Burada destek alarak girebileceğim üniversiteler ve bölümlerin listesini aldım, ona göre tercih yapacağım. Tuşba Belediyesi ve Tuşba Kaymakamlığına katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Van’ın Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğü ile Tuşba Kaymakamlığı’nın ortaklaşa açtıkları ‘YGS ve LYS Tercih Danışma Merkezi’ ile binlerce öğrenciye rehberlik ediliyor.

Şişli Öğretmenevi bahçesinde yaklaşık bir haftadır açılan tercih danışma merkezine öğrenciler yoğun ilgi gösterirken, burada bulunan uzman öğretmenler ise gelen öğrencilerle tek tek ilgilenerek tercih edebilecekleri üniversitelerin ve bölümlerin listesini çıkararak doğru tercih yapmaları için yoğun çaba sarf ediyor. Açıklamalarda bulunan Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Müdürü Nuri Bekiroğlu, “Bizler burada üniversite tercihi yapacak olan öğrencilerimize yardımcı olmak maksadıyla Tuşba Kaymakamlığımızla birlikte uzman hocalarımız eşliğinde tercih bürosu kurduk. Burası merkezi bir nokta olduğu için burayı tercih ettik. Gelen öğrenci arkadaşlarımıza bilgilendirme yapıyoruz. Öğrencilerimizin yerleşebileceği üniversitelerin listesini çıktı olarak kendilerine veriyoruz. Bu sayede öğrencilerimizin geleceği açısından son derce önemli olan üniversite tercihlerini daha sağlıklı bir şekilde yapmalarına yardımcı olmaya çalışıyoruz” dedi.

“Tercihler için son gün”
Üniversite tercihlerinin son günü olduğunu hatırlatan Bekiroğlu, “Gördüğünüz gibi burası oldukça yoğun, ilk günden bu yana bu şekilde yoğunluk yaşıyoruz. Bugün tercihler için son gündür, bizler de saat 17.00’ye kadar gelen öğrenci arkadaşlarımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz. İlk günden bu yana binlerce öğrencimize yardımcı olduk ve kılavuzluk ederek doğru tercih yapmalarına yardımcı olmaya çalıştık. Tüm öğrenci arkadaşlarıma başarılar diliyor, tercihlerinin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.
Tuşba Belediyesi tercih bürosunda kendilerine yardımcı olan öğretmenlere teşekkür eden Yunus Kuşan Asıltaş adlı öğrenci ise, “Bu yıl liseden mezun olduk, LYS ve YGS sınavlarına girdim. Üniversite tercihimi yapmak için buraya geldim. Tercihimi son güne bıraktım. Burada destek alarak girebileceğim üniversiteler ve bölümlerin listesini aldım, ona göre tercih yapacağım. Tuşba Belediyesi ve Tuşba Kaymakamlığına katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ercisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.