Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Van’da seçimleri kazananlar belli oldu

Gündem (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 01.04.2019 - 19:41, Güncelleme: 11.10.2022 - 10:06 1533+ kez okundu.
 

Van’da seçimleri kazananlar belli oldu

Van’da 31 Mart’ta yapılan seçimlerde Büyükşehir Belediye Başkanlığını Halkların Demokratik Partisi (HDP) kazanırken, AK Parti ise 4 ilçede galip geldi.  31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri'nin resmi olmayan sonuçlarına göre kazanan adaylar ve partiler belli olmaya başladı. Buna göre HDP’nin eş başkan adayları Bedia Özgökçe Ertan ve Mustafa Avcı Van Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanırken, bir önceki seçimde kazandıkları bazı ilçeleri ise kaybettiler.  AK Parti 4 ilçeyi kazandı  AK Parti, bir önceki seçimlerde kazandığı Tuşba ilçesini HDP’ye kaptırırken, HDP’nin elinde olan ve kayyumun atandığı Gürpınar, Çatak ve Bahçesaray ilçelerini ise kazandı. Buna göre Meki Arvas Bahçesaray'da, Hayrullah Tanış Gürpınar'da ve Abdurrahman Şeylan ise Çatak'ta resmi olmayan sonuçlara göre AK Parti’den yeni belediye başkanları seçildi.  AK Parti, 2014 yerel seçimlerinde kazandığı Gevaş ilçesinde ise Murat Sezer ile yeniden oyların büyük çoğunluğunu alarak elindeki belediyeyi korudu.  Bir önceki döneme göre belediye kaybeden HDP ise İpekyolu, Edremit, Muradiye, Özalp, Saray, Başkale, Çaldıran, Tuşba ve Erciş’te oyların çoğunluğunu alarak kazandı. 

Van’da 31 Mart’ta yapılan seçimlerde Büyükşehir Belediye Başkanlığını Halkların Demokratik Partisi (HDP) kazanırken, AK Parti ise 4 ilçede galip geldi. 
31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri'nin resmi olmayan sonuçlarına göre kazanan adaylar ve partiler belli olmaya başladı. Buna göre HDP’nin eş başkan adayları Bedia Özgökçe Ertan ve Mustafa Avcı Van Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanırken, bir önceki seçimde kazandıkları bazı ilçeleri ise kaybettiler. 

AK Parti 4 ilçeyi kazandı 
AK Parti, bir önceki seçimlerde kazandığı Tuşba ilçesini HDP’ye kaptırırken, HDP’nin elinde olan ve kayyumun atandığı Gürpınar, Çatak ve Bahçesaray ilçelerini ise kazandı. Buna göre Meki Arvas Bahçesaray'da, Hayrullah Tanış Gürpınar'da ve Abdurrahman Şeylan ise Çatak'ta resmi olmayan sonuçlara göre AK Parti’den yeni belediye başkanları seçildi. 
AK Parti, 2014 yerel seçimlerinde kazandığı Gevaş ilçesinde ise Murat Sezer ile yeniden oyların büyük çoğunluğunu alarak elindeki belediyeyi korudu. 
Bir önceki döneme göre belediye kaybeden HDP ise İpekyolu, Edremit, Muradiye, Özalp, Saray, Başkale, Çaldıran, Tuşba ve Erciş’te oyların çoğunluğunu alarak kazandı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ercisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.