Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

YUMURTALARDAN ÇIKAN YAVRU İNCİ KEFALLERİNİN VAN GÖLÜ’NE DÖNÜŞ YOLCULUĞU DEVAM EDİYOR

22.06.2022 - 18:11, Güncelleme: 11.10.2022 - 10:06 2180+ kez okundu.
 

YUMURTALARDAN ÇIKAN YAVRU İNCİ KEFALLERİNİN VAN GÖLÜ’NE DÖNÜŞ YOLCULUĞU DEVAM EDİYOR

Van Gölüne akan derelere yumurtalarını bırakan incikefallerini yumurtaları yavru inci kefaller olarak göle dönüşleri başladı. Van Gölü’nde yaşayan inci kefalinin suyun tersine yüzerek dere yataklarına bıraktığı milyonlarca yumurtadan çıkan yavrular, Van Gölü’ne dönmeye başladı.Dönüşleri kısa bir süre daha devam edecek. Dünyada sadece Van Gölü’nde yaşayan ve üreme döneminde suyun akışının tersine göç eden inci kefallerinin yumurtadan çıkan yavruları, Van Gölü’ne dönüş yolculuğuna başladı. Van Gölü’nde yaşayan inci kefali, üreme dönemi olan 15 Nisan -15 Temmuz tarihleri arasında tatlı sulara göç ediyor. Bu yolculukta eşsiz bir görüntü sergileyen inci kefalinin, kaçak avlanan balıkçıların hedefi haline gelmemesi için göl kenarındaki yerleşim birimlerinde ve tatlı su ağızlarında jandarma ekipleri tarafından önlem alınıyor. Van Gölü’nün tuzlu ve sodalı sularından çıkarak yumurtalarını bırakmak için nehirlere akın eden balıklar, bu yolculukta önlerine çıkan engelleri zıplayarak geçiyor. İnci kefali ve yavrularının bu yolculuk sırasında kaçak avlanmanın yanı sıra, martılar, kargalar ve yılanlarla da mücadele ediyor. Van’ın Erciş ile Muradiye ilçelerindeki tatlı sulara göç eden ve suyun akışının tersine yüzen inci kefalleri, görsel şovları ve martıların avlanma çabalarıyla vatandaşlar tarafından ilgiyle izleniyor.İnci Kefallerinin son yıllarda devlet tarafından koruma altına almasının faydaları her geçen yıl artarak devam ediyor.Özellikle zamansız avlanmanın bu balık türünü tehlikeye düşürdüğü görüldüğü günden beri bu konuda ciddi çalışmalar yapılar inci kefallerinin korunmasına gereken önem verildi.Buna rağmen yinede kaçak avlanmanın tamda önüne geçilmesede bu yolda çok önemli yol katedildi.Kaçak avlamaya karşı halkta bilinçlendiriliyor. Halktaki bilinç arttıkça balıkların korunmasıda dahada iyi olacağı belirtiliyor.Halk arasında farkındalılık yaratmak için her yıl İnci Kefali festivalleride yapılmaktadır. Bu inci kefallerin yavru bırakmaları ve yavrularun göle dönüşleri Van Gölü çevresinde yaşayan duyarlı insanlara keyif vermektedir.Haber:Yadigar BARAN

Van Gölüne akan derelere yumurtalarını bırakan incikefallerini yumurtaları yavru inci kefaller olarak göle dönüşleri başladı.
Van Gölü’nde yaşayan inci kefalinin suyun tersine yüzerek dere yataklarına bıraktığı milyonlarca yumurtadan çıkan yavrular, Van Gölü’ne dönmeye başladı.Dönüşleri kısa bir süre daha devam edecek.
Dünyada sadece Van Gölü’nde yaşayan ve üreme döneminde suyun akışının tersine göç eden inci kefallerinin yumurtadan çıkan yavruları, Van Gölü’ne dönüş yolculuğuna başladı. Van Gölü’nde yaşayan inci kefali, üreme dönemi olan 15 Nisan -15 Temmuz tarihleri arasında tatlı sulara göç ediyor. Bu yolculukta eşsiz bir görüntü sergileyen inci kefalinin, kaçak avlanan balıkçıların hedefi haline gelmemesi için göl kenarındaki yerleşim birimlerinde ve tatlı su ağızlarında jandarma ekipleri tarafından önlem alınıyor. Van Gölü’nün tuzlu ve sodalı sularından çıkarak yumurtalarını bırakmak için nehirlere akın eden balıklar, bu yolculukta önlerine çıkan engelleri zıplayarak geçiyor. İnci kefali ve yavrularının bu yolculuk sırasında kaçak avlanmanın yanı sıra, martılar, kargalar ve yılanlarla da mücadele ediyor. Van’ın Erciş ile Muradiye ilçelerindeki tatlı sulara göç eden ve suyun akışının tersine yüzen inci kefalleri, görsel şovları ve martıların avlanma çabalarıyla vatandaşlar tarafından ilgiyle izleniyor.İnci Kefallerinin son yıllarda devlet tarafından koruma altına almasının faydaları her geçen yıl artarak devam ediyor.Özellikle zamansız avlanmanın bu balık türünü tehlikeye düşürdüğü görüldüğü günden beri bu konuda ciddi çalışmalar yapılar inci kefallerinin korunmasına gereken önem verildi.Buna rağmen yinede kaçak avlanmanın tamda önüne geçilmesede bu yolda çok önemli yol katedildi.Kaçak avlamaya karşı halkta bilinçlendiriliyor. Halktaki bilinç arttıkça balıkların korunmasıda dahada iyi olacağı belirtiliyor.Halk arasında farkındalılık yaratmak için her yıl İnci Kefali festivalleride yapılmaktadır.
Bu inci kefallerin yavru bırakmaları ve yavrularun göle dönüşleri Van Gölü çevresinde yaşayan duyarlı insanlara keyif vermektedir.Haber:Yadigar BARAN

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ercisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.