Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Kanispi şelalesi akmaya başladı

Gündem 15.04.2024 - 16:48, Güncelleme: 15.04.2024 - 16:48 755 kez okundu.
 

Kanispi şelalesi akmaya başladı

Van'ın Çatak ilçesi sınırları içerisinde bulunan ve 100 metre yükseklikteki kayalıklardan çıkarak aşağıya doğru inen Kanispi (Beyazsu) Şelalesi görenleri hayran bırakıyor.
Van'ın Çatak ilçesinde "nitelikli doğal koruma alanı" olarak tescillenen Kanisipi Şelalesi'nde bayram yoğunluğu yaşandı. Van'ın Çatak ilçesi sınırları içerisinde bulunan ve 100 metre yükseklikteki kayalıklardan çıkarak aşağıya doğru inen Kanispi (Beyazsu) Şelalesi görenleri hayran bırakıyor. Van'a 75 kilometre uzaklıkta Çatak merkeze ise 5 kilometre mesafede bulunan şelale her yıl Nisan ayında başlayıp 3 ay boyunca akarak güzel bir görüntü oluşturuyor. Mayıs ayı sonunda çok gür bir şekilde akmaya başlar ve Ağustos ayı ortalarında azalmaya başlar. 100 metre yükseklikteki kayalıklardan çıkarak aşağıya doğru beyaz köpükler oluşturarak inen su, görenleri hayran bırakıyor. Akarken oluşturduğu süt beyazı renginden dolayı beyaz şelale anlamına gelen Kanispi isminin şelale, özellikle yaz aylarında sıkça ziyaretçilerin uğrak yeri oluyor. Kanispi Şelalesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan kararnameyle kesin korunacak alanlar listesine alınmıştı.
Van'ın Çatak ilçesi sınırları içerisinde bulunan ve 100 metre yükseklikteki kayalıklardan çıkarak aşağıya doğru inen Kanispi (Beyazsu) Şelalesi görenleri hayran bırakıyor.

Van'ın Çatak ilçesinde "nitelikli doğal koruma alanı" olarak tescillenen Kanisipi Şelalesi'nde bayram yoğunluğu yaşandı.
Van'ın Çatak ilçesi sınırları içerisinde bulunan ve 100 metre yükseklikteki kayalıklardan çıkarak aşağıya doğru inen Kanispi (Beyazsu) Şelalesi görenleri hayran bırakıyor. Van'a 75 kilometre uzaklıkta Çatak merkeze ise 5 kilometre mesafede bulunan şelale her yıl Nisan ayında başlayıp 3 ay boyunca akarak güzel bir görüntü oluşturuyor. Mayıs ayı sonunda çok gür bir şekilde akmaya başlar ve Ağustos ayı ortalarında azalmaya başlar. 100 metre yükseklikteki kayalıklardan çıkarak aşağıya doğru beyaz köpükler oluşturarak inen su, görenleri hayran bırakıyor.
Akarken oluşturduğu süt beyazı renginden dolayı beyaz şelale anlamına gelen Kanispi isminin şelale, özellikle yaz aylarında sıkça ziyaretçilerin uğrak yeri oluyor. Kanispi Şelalesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan kararnameyle kesin korunacak alanlar listesine alınmıştı.

Van HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ercisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.