Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

ERCİŞ’TE SELE KAPILAN KOYUNLAR TELEF OLDU

Gündem 03.07.2020 - 12:28, Güncelleme: 11.10.2022 - 10:06 2434+ kez okundu.
 

ERCİŞ’TE SELE KAPILAN KOYUNLAR TELEF OLDU

Van’ın Erciş ilçesinde etkili olan sağanak yağış bir anda sele dönüştü.Erciş ilçesinin Kırkpınar Mahallesinde etkili olan yağış büyük maddi zarara sebep oldu. Kırkpınar Mahallesinde sele kapılan çok sayıda koyun ise sel sularına kapılarak telef oldu.  Sele dönüşen sağanak yağış,ilçeye 25 kilometre uzaklıkta bulunan Kırkpınar Mahallesinde maddi zarara yol açtı. Kırkpınar Mahalle Muhtarı Naci Yıldız  ilk kez böyle bir afet ile karşı karşıya kaldıklarını belirtirken  20 dakika devam eden sağanak ve ardından, yağan dolunun bir anda sele dönüştüğünü söyledi. Can kaybının olmamasının kendilerinin tek tesellisi olduğunu da anlatan Yıldız, "Birçok ahır ve barınak maalesef selden zarar gördü. Koyunlarını sağan bir kadın, gelen sel nedeniyle canını zor kurtardı. Çok sayıda koyun da sel sularına kapılarak telef oldu. Mahalledeki yollar ve ekili tarım arazileri de selden büyük zarar gördü" dedi.

Van’ın Erciş ilçesinde etkili olan sağanak yağış bir anda sele dönüştü.Erciş ilçesinin Kırkpınar Mahallesinde etkili olan yağış büyük maddi zarara sebep oldu. Kırkpınar Mahallesinde sele kapılan çok sayıda koyun ise sel sularına kapılarak telef oldu.
 Sele dönüşen sağanak yağış,ilçeye 25 kilometre uzaklıkta bulunan Kırkpınar Mahallesinde maddi zarara yol açtı. Kırkpınar Mahalle Muhtarı Naci Yıldız  ilk kez böyle bir afet ile karşı karşıya kaldıklarını belirtirken  20 dakika devam eden sağanak ve ardından, yağan dolunun bir anda sele dönüştüğünü söyledi. Can kaybının olmamasının kendilerinin tek tesellisi olduğunu da anlatan Yıldız, "Birçok ahır ve barınak maalesef selden zarar gördü. Koyunlarını sağan bir kadın, gelen sel nedeniyle canını zor kurtardı. Çok sayıda koyun da sel sularına kapılarak telef oldu. Mahalledeki yollar ve ekili tarım arazileri de selden büyük zarar gördü" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ercisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.