Diyarbakır ve Mardin'deki anız yangınında yaşamını yitirenlerin sayısı 12'ye yükseldi

Diyarbakır ve Mardin'de meydana gelen anız yangınında yaşamını yitirenlerin sayısı 12'ye yükseldi. Acı haberi duyuran Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Hastalarımızdan 5'inin tedavi ve takiplerine devam ediyoruz. 5'i de Diyarbakır'da tedavi gören hastalarımızdan, 3'ü ise entübe durumda." ifadelerini kullandı.

Diyarbakır'ın Çınar ile Mardin'in Mazıdağı ilçeleri arasındaki alanda çıkan anız yangınında can kaybı sayısı 12'ye yükseldi.

Diyarbakır'ın Çınar ilçesindeki Köksalan Mahallesi'nde dün saat 22.15'te anız ile örtü yangını olarak başlayan ve rüzgarın şiddetiyle Yazçiçeği, Bağrık ve Ağaçsever mahallelerini etkileyen yangın, Mardin'in Mazıdağı ilçesi Yücebağ, Şenyuva ve Yetkinler mahalleleri istikametine doğru ilerledi, ekiplerin ve vatandaşların yoğun çalışması sonucu söndürüldü. 12 kişinin hayatını kaybettiği yangından 78 kişi etkilendi.

Diyarbakır ve Mardin'deki anız yangınında son dakika gelişmeler gelmeye devam ediyor. Önceki gün Diyarbakır'ın Çınar ilçesi ile Mardin'in Mazıdağı ilçesi arasındaki bölgede çıkan yangında 12 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. Bakan Koca, yaptığı açıklamada olaydan 78 kişi etkilendiğini belirterek, "Hastalarımızdan 5’inin tedavi ve takiplerine devam ediyoruz. 5’i de Diyarbakır’da tedavi gören hastalarımızdan 3’ü entübe durumda." dedi. Yangında yüzlerce dönümlük alan kül olurken, uzun uğraşlar sonucu kontrol altına alınarak söndürüldü. İşte, Diyarbakır ve Mardin'deki yangında ölenlerin isimleri ve son gelişmeler.

Diyarbakır ve Mardin'de 12 vatandaşın hayatını kaybettiği yangında yeni gelişmeler yaşandı. Mardin'de Artuklu, Kızıltepe, Ömerli ve Yeşilli ilçelerinde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Diyarbakır ve Mardin'de meydana gelen yangınlarda ölü sayısının 12'ye yükseldiğini açıkladı. İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaoloğlu, "Yangının çıkış sebebi ile ilgili şu anda Cumhuriyet Savcılığımız olaya el koymuş durumda." ifadelerini kullandı. Yangında ölenlerin kimlikleri de belli oldu. İşte, Mardin ve Diyarbakır anız yangınında son dakika gelişmeler.

YANGINDA HAYATINI KAYBEDENLERİN İSİMLERİ

Yangında hayatını kaybedenlerin isimlerinin bazılarının ise Ubeydullah Buğdaycı, Abdurrahman Buğdaycı (19), İsmail Yardımcı, Remzi Yılmaz, Mazhar Demir, Sinan Deviren, Azad Yılmaz ve Taliha Demir olduğu belirtildi.

YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ MÜ?

Artuklu, Kızıltepe, Ömerli ve Yeşilli ilçelerinde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. 112 Acil Çağrı Merkezine yapılan ihbarla olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Yangında yüzlerce dönümlük alan kül olurken, uzun uğraşlar sonucu kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangının çıkış sebebiyle ilgili inceleme başlatıldı.