ERCİŞ’TE BAYRAM ALIŞVERİŞİ ERKEN BAŞLADI

Erciş’te Ramazan Bayramı’na iki günler kala vatandaşları alışveriş telaşı sararken, Erciş Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Cabir Görmüş bayram alışverişinin yerel esnaftan yapılmasının şehrin ekonomisine büyük katkılar sağlayacağını söyledi.
Ramazan Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte tezgahlar bayram şekerleri, çikolata ve lokum çeşitleriyle donatıldı. Marketlerden alışveriş merkezlerine, şekerlemecisinden bakkala birçok esnaf, iş yerinin önünü ve reyonlarını bayram şekerleriyle süsledi. Esnafın bayram hazırlıklarını günler öncesinden tamamladığını belirten Erciş Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Görmüş, esnafların zor günlerden geçtiğini yineledi. Pandemi süreci ile başlayan ekonomik dalgalanmanın tüm dünyayı olduğu gibi Türkiye’yi de olumsuz etkilediğinin altını çizen Görmüş, “Çok şükür esnafımız hızlı bir şekilde zorlukları aşarak yenilemeyi ve ekonomide kısa bir zaman zarfında güzel bir denge sağladı. Pandemi sürecinden sonraki ekonomik dalgalanmayı şu anki süreçle mukayese ettiğimizde, şu an birazda olsa gözle görülür bir düzelme görüyoruz. Erciş çarşımız cıvıl cıvıl. Özellikle gurbette çalışmadan dönen Ercişliler piyasaya sıcak para sağlayarak ticareti canlı tutmaya katkı sağlıyorlar. Erciş pandemi döneminde bile en iyi durumda olan yerlerin başında geliyor diyebiliriz. Erciş halkı üreten bir özelliğe sahiptir” dedi.
“Erciş'in bayramlarını görmek lazım"
Bir şehrin ekonomisini yerel esnafın sağladığını vurgulayan Görmüş, “Bizim tüm halkımıza mesajımız, lütfen yerel esnafı destekleyelim. Yerel esnaf kara gün dostudur. Büyük zincir marketler yerel ekonomiyi ilçede durdurmayıp,buradan kazandıları parayı kendi üst merkezlerine aktarmaktadır. Halkımızdan ricamız; yerel esnafı destekleyerek ekonomiye katkı sunalım. Erciş ilçe olarak ekonomisi güçlüdür, ekonomide canlıdır. Özellikle tarım ve hayvancılık alanında gösterdiği başarı çok önemlidir. 
“Bu Ramazan Bayramı esnafımız için tam bir bayram olsun”
Ramazan Bayramı için şeker hazırlıklarını tamamladıklarını belirten Sefa Market her zamanki bayramlardan farklı bir bayram yaşadıklarına değinerek, “Bir yandan ülkemizde yaşanan depremlerden dolayı buruk bir sevinç var. Bunun yanında insanların alım gücü ve sıkıntılardan dolayı şeker fiyatları da yüksek. Şimdilik rağbet fazla yok ama  arefe ve arafe öncesinde alışverişin başlayacağından umutluyuz. Önemli olan kardeşlik ve barış içerisinde bir bayram olmasıdır. Geçici ve sancılı bir süreç yaşıyoruz ama bu sürecin uzun süreceğini düşünmüyorum. Sefa Market sahibi Sefa Demirbağ ‘’bu bayram fiyatlarımızda kar oranını oldukça mimimize ederek bayram alışverişlerini yapanlara bir nebze katkımız olsun istiyoruz.İnşallah en kısa zamanda bayramları eski bayramlar tadında kutlarız’’ dedi.’(Sadiye YİGİT)