Öğretmenler, Türkiye genelinde iş bıraktı
İstanbul'da Iraklı lise öğrencisi Y.K. tarafından silahlı saldırıya uğrayarak hayatını kaybeden okul müdürü İbrahim Oktugan için 81 ilde bir araya gelen eğitim sendikaları ve çok sayıda öğretmen, yaptıkları protesto gösterisinde, "Eğitime acil şiddet yasası" ve "Susma haykır, şiddete hayır" sloganları attı. Can güvenliklerinin bulunmadığının altını çizen eğitimciler, Öğretmenlik Meslek Kanunu'na yasal düzenleme çağrısında bulundu.
MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ÖNÜNE SİYAH ÇELENKProtesto ve iş bırakma eylemlerine bugün, İstanbul Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde devam edildi. Gruplar ilk olarak, öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan başta olmak üzere şimdiye dek görev sırasında uğradığı şiddet sonucu hayatını kaybeden tüm öğretmenler için saygı duruşuna geçti. Toplu bir şekilde İstiklal Marşı'nı seslendiren öğretmenler, Milli Eğitim Müdürlüğü'nün kapısına siyah çelenk bıraktı.
ÖĞRETMENLER ANKARA'DA DA SES YÜKSELTTİTürkiye Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri Kolu Kamu Çalışanları Sendikası (Türk Eğitim-Sen) üyeleri, okul müdürü İbrahim Oktugan'ın öğrencisi tarafından öldürülmesini protesto etti.
"Yeter Artık, İtibarsızlaştırıldık, Darp edildik, Sonunda Öldürüldük, Ötesi var mı?" yazılı pankart açan sendika üyeleri, ellerinde "Yeter Artık", "Öğretmenine Dokunma" pankartları açarak sloganlar attı.
"HER OKULA GÜVENLİK GÖREVLİSİ" TALEBİSendika adına açıklama yapan Türk Eğitim-Sen Genel Sekreteri Haydar Urfalı, "Çoğu okulda güvenlik görevlisinin bulunmaması, güvenliğin sadece nöbetçi öğretmenler eliyle sağlanmaya çalışılması ve kamera sisteminin olmamasının şiddet olaylarına zemin hazırladığını söyleyerek, "Oysa her okulumuza güvenlik görevlisi alımı yapılması ve okullarımızın tamamında kamera bulundurulması hayati bir zorunluluktur. MEB'in bu konuda okullara bütçe tahsis etmesi, fedakârlıktan kaçınmaması çok önemlidir." ifadelerini kullandı.
EĞİTİMDE ŞİDDETİN ÖNLENMESİ İÇİN KANUN TEKLİFİUrfalı, eğitimde şiddetin önlenmesi, etkili ve caydırıcı tedbirler geliştirilmesi, eğitim çalışanlarının güvenli bir ortamda çalışmasının yasal koruma altına alınması amacıyla hem 2019 hem de 2023 yıllarında iki kez kanun teklifi hazırlayarak, milletvekilleri aracılığıyla TBMM'ye ilettiklerini söyledi. Urfalı, "Bu noktada tüm siyasi partilerimiz birlik içinde olarak bu teklife destek vermesi ve teklifimizin yasalaşması en büyük beklentimizdir" dedi.