Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Arin Gölü'nde duvar kalıntıları ortaya çıktı

Gündem 06.11.2024 - 09:22, Güncelleme: 06.11.2024 - 09:22 3001 kez okundu.
 

Arin Gölü'nde duvar kalıntıları ortaya çıktı

Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde bulunan Arin Gölü'nde duvar kalıntıları ortaya çıktı
 Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde bulunan Arin Gölü'nde duvar kalıntıları ortaya çıktı. Adilcevaz ilçesine bağlı Göldüzü, Karşıyaka ve Esenkıyı köyleri arasında yer alan ve aynı zamanda kuş cenneti olarak da bilinen Arin Gölü, kuraklık ve bilinçsiz sulama nedeniyle hızla küçülüyor. Yüz ölçümü 13 kilometrekare olan ve 200'den fazla kuş türüne ev sahipliği yapan gölde su seviyesinin çekilmesiyle duvar kalıntıları ve mikrobiyolitler gün yüzüne çıktı. Van Gölü'nden 10 metre yüksekliğe sahip olan Arin Gölü, çevresindeki ekosistem ve kuş çeşitliliği ile bölgenin en önemli doğal alanlarından biri. Ancak son yıllarda iklim değişikliği ve insan faaliyetlerinin olumsuz etkileri, gölün hızla kurumaya yüz tutmasına neden oldu. Göl çevresinde yaşayan vatandaşlar, bu durumun çevre ve biyolojik çeşitlilik üzerinde ciddi etkileri olabileceği konusunda endişe duyuyor. Köy sakinlerinden Nedim Atalay, "Arin Gölümüz muhteşem bir kuş cennetiydi. Sabahları kuş sesleriyle uyanırdık. Ancak artık gölümüz hızla kurumaya mahkum. Bu durumu endişe içinde izliyoruz" dedi. Uzmanlar ise göl çevresindeki ekosistemi korumak için acil önlemler alınması gerektiğini vurgularken, bilinçsiz sulama ve kuraklıkla mücadele için daha sürdürülebilir tarım ve su yönetimi politikalarının önemine dikkat çekiyor.
Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde bulunan Arin Gölü'nde duvar kalıntıları ortaya çıktı

 Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde bulunan Arin Gölü'nde duvar kalıntıları ortaya çıktı.
Adilcevaz ilçesine bağlı Göldüzü, Karşıyaka ve Esenkıyı köyleri arasında yer alan ve aynı zamanda kuş cenneti olarak da bilinen Arin Gölü, kuraklık ve bilinçsiz sulama nedeniyle hızla küçülüyor. Yüz ölçümü 13 kilometrekare olan ve 200'den fazla kuş türüne ev sahipliği yapan gölde su seviyesinin çekilmesiyle duvar kalıntıları ve mikrobiyolitler gün yüzüne çıktı.
Van Gölü'nden 10 metre yüksekliğe sahip olan Arin Gölü, çevresindeki ekosistem ve kuş çeşitliliği ile bölgenin en önemli doğal alanlarından biri. Ancak son yıllarda iklim değişikliği ve insan faaliyetlerinin olumsuz etkileri, gölün hızla kurumaya yüz tutmasına neden oldu. Göl çevresinde yaşayan vatandaşlar, bu durumun çevre ve biyolojik çeşitlilik üzerinde ciddi etkileri olabileceği konusunda endişe duyuyor.
Köy sakinlerinden Nedim Atalay, "Arin Gölümüz muhteşem bir kuş cennetiydi. Sabahları kuş sesleriyle uyanırdık. Ancak artık gölümüz hızla kurumaya mahkum. Bu durumu endişe içinde izliyoruz" dedi.
Uzmanlar ise göl çevresindeki ekosistemi korumak için acil önlemler alınması gerektiğini vurgularken, bilinçsiz sulama ve kuraklıkla mücadele için daha sürdürülebilir tarım ve su yönetimi politikalarının önemine dikkat çekiyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ercisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.