Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Atlar Kaç Yıl, Nerede ve Nasıl Yaşar? Kaç Ayda Doğurur?

Bilim 05.10.2024 - 12:59, Güncelleme: 05.10.2024 - 12:59 2690 kez okundu.
 

Atlar Kaç Yıl, Nerede ve Nasıl Yaşar? Kaç Ayda Doğurur?

Atlar Kaç Yıl, Nerede ve Nasıl Yaşar?
Atlar Kaç Yıl Yaşar? Atlar hakkında merak edilen sorular arasında yer alan atlar kaç yıl yaşar? Sorusunun cevabı ortalama olarak 30 senedir. Ancak tüm canlıların ortak özelliği olan iyi bakım sağlandığı takdirde atılar çok daha uzun yaşayabilmektedir. Aynı zamanda olumsuz koşullarda yaşamlarını sürdürmeye çalışan atlar 30 yıldan daha kısa da yaşayabilmektedirler. Bu bilgiler doğrultusunda atların yaşam süresi ortalama 30 yıl olarak söylenebilir. Atların Yaşam Süresini Etkileyen Faktörler Nelerdir? Özellikle yarış atları sürekli olarak efor sarf ettiklerinden dolayı ne kadar süre yaşadıkları merak konusu olmakta ve genellikle yarış atları kaç yıl yaşar? Sorusunu akıllara getirmektedir. Atların yaşam süresini etkileyen faktörler ise şöyle sıralanabilir; Doğada veya ahırda yaşaması, Atın ırkı, Bakım koşulları, Atın cinsi, Beslenme tarzı, Egzersiz oranı. Bu faktörler atlar üzerinde oldukça önem olmaktadır. Ahırda özel olarak bakılan ve iyi beslenen atların ortalama ömrü 30 ila 35 yıl arasında değişmekte ancak doğada yaşamaya devam eden atların ortalama olarak 25 ila 30 yıl yaşadığı bilinmektedir. Yarış Atları Kaç Yıl Yaşar? Yukarıda da bahsettiğimiz gibi atlar hakkında merak uyandıran bir diğer konu ise yarış atları kaç sene yaşar? sorusu olmaktadır. Düzenli olarak egzersiz yapmakta olan yarış atları her ne kadar yoruluyor gibi görünseler de iyi bakıldıkları takdirde düzenli egzersiz sayesinde ortalamanın üzerinde yaşayabilmektedirler. Özellikle normal şartlarda bakılan ve yarış için kullanılmayan atlara göre 6 yıl kadar daha fazla yaşayabilen yarış atları ortalama olarak 35 yıl kadar hayatlarını devam ettirebilmektedir. Elbette ki bu sürenin sadece ilk 10-11 yılını yarışlarda geçirmektedirler. Erkek Atlar Mı, Dişi Atlar Mı Daha Hızlıdır? Genellikle atlar ile ilgili merak edilen diğer bir konu ise erkek at mı dişi at mı daha hızlı? olduğudur. Bu noktada özellikle cins olarak bakıldığında Arap atları atlar içerisinde en hızlı koşanların erkekler olduğu bilinmektedir. Genellikle erkek atlar dişi atlara göre daha güçlü oldukları için çok daha hızlı koşa bilmektedirler. Bu nedenle özellikle at yarışlarında kulağından atlar erkek adaylar içerisinden seçilmektedir. Fakat kısrakların da yarış kazandıkları unutmamalıdır. At yarışlarında atların hızlı koşması oldukça önemlidir bu nedenle genellikle yarışlarda kullanılan atlar genç ve güçlü atlar içerisinden seçilmektedir.  
Atlar Kaç Yıl, Nerede ve Nasıl Yaşar?

Atlar Kaç Yıl Yaşar?

Atlar hakkında merak edilen sorular arasında yer alan atlar kaç yıl yaşar? Sorusunun cevabı ortalama olarak 30 senedir. Ancak tüm canlıların ortak özelliği olan iyi bakım sağlandığı takdirde atılar çok daha uzun yaşayabilmektedir. Aynı zamanda olumsuz koşullarda yaşamlarını sürdürmeye çalışan atlar 30 yıldan daha kısa da yaşayabilmektedirler. Bu bilgiler doğrultusunda atların yaşam süresi ortalama 30 yıl olarak söylenebilir.

Atların Yaşam Süresini Etkileyen Faktörler Nelerdir?

Özellikle yarış atları sürekli olarak efor sarf ettiklerinden dolayı ne kadar süre yaşadıkları merak konusu olmakta ve genellikle yarış atları kaç yıl yaşar? Sorusunu akıllara getirmektedir. Atların yaşam süresini etkileyen faktörler ise şöyle sıralanabilir;

  • Doğada veya ahırda yaşaması,
  • Atın ırkı,
  • Bakım koşulları,
  • Atın cinsi,
  • Beslenme tarzı,
  • Egzersiz oranı.

Bu faktörler atlar üzerinde oldukça önem olmaktadır. Ahırda özel olarak bakılan ve iyi beslenen atların ortalama ömrü 30 ila 35 yıl arasında değişmekte ancak doğada yaşamaya devam eden atların ortalama olarak 25 ila 30 yıl yaşadığı bilinmektedir.

Yarış Atları Kaç Yıl Yaşar?

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi atlar hakkında merak uyandıran bir diğer konu ise yarış atları kaç sene yaşar? sorusu olmaktadır. Düzenli olarak egzersiz yapmakta olan yarış atları her ne kadar yoruluyor gibi görünseler de iyi bakıldıkları takdirde düzenli egzersiz sayesinde ortalamanın üzerinde yaşayabilmektedirler. Özellikle normal şartlarda bakılan ve yarış için kullanılmayan atlara göre 6 yıl kadar daha fazla yaşayabilen yarış atları ortalama olarak 35 yıl kadar hayatlarını devam ettirebilmektedir. Elbette ki bu sürenin sadece ilk 10-11 yılını yarışlarda geçirmektedirler.

Erkek Atlar Mı, Dişi Atlar Mı Daha Hızlıdır?

Genellikle atlar ile ilgili merak edilen diğer bir konu ise erkek at mı dişi at mı daha hızlı? olduğudur. Bu noktada özellikle cins olarak bakıldığında Arap atları atlar içerisinde en hızlı koşanların erkekler olduğu bilinmektedir. Genellikle erkek atlar dişi atlara göre daha güçlü oldukları için çok daha hızlı koşa bilmektedirler. Bu nedenle özellikle at yarışlarında kulağından atlar erkek adaylar içerisinden seçilmektedir. Fakat kısrakların da yarış kazandıkları unutmamalıdır. At yarışlarında atların hızlı koşması oldukça önemlidir bu nedenle genellikle yarışlarda kullanılan atlar genç ve güçlü atlar içerisinden seçilmektedir.

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ercisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.