Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

ERCİŞ ZORTUL KÜMBETİ’NDEKİ RESTORASYON DEVAM EDİYOR

Kültür 11.09.2024 - 13:14, Güncelleme: 11.09.2024 - 13:14 3232 kez okundu.
 

ERCİŞ ZORTUL KÜMBETİ’NDEKİ RESTORASYON DEVAM EDİYOR

Zortul Kümbetinde restorasyon devam ediyor. 23 Ekim 2011 Erciş depreminde yıkılan Zortul Kümbeti yeniden aslına uygun olarak restore ediliyor
Zortul Kümbetinde restorasyon devam ediyor. 23 Ekim 2011 Erciş depreminde yıkılan Zortul Kümbeti yeniden aslına uygun olarak restore ediliyor.  Erciş’e yedi kilometre uzaklıkta bulunan tarihi eser Erciş’in Çatakdibi ve Nişancı Mahallesi arasındadır. 2024 yılında bahar aylarında önce Zortul Kümbet’in bulunduğu alana elektrik çekilmesi ile birlikte çalışma başladı. Şu anda tarihi eserde çalışmalar yüzde kırk civarında tamamlandı. Tarihi kümbette çalışan ustalar büyük bir titizlikle çalımalarına devam ediyor.(Haber:Sadiye YİGİT)
Zortul Kümbetinde restorasyon devam ediyor. 23 Ekim 2011 Erciş depreminde yıkılan Zortul Kümbeti yeniden aslına uygun olarak restore ediliyor

Zortul Kümbetinde restorasyon devam ediyor. 23 Ekim 2011 Erciş depreminde yıkılan Zortul Kümbeti yeniden aslına uygun olarak restore ediliyor. 
Erciş’e yedi kilometre uzaklıkta bulunan tarihi eser Erciş’in Çatakdibi ve Nişancı Mahallesi arasındadır. 2024 yılında bahar aylarında önce Zortul Kümbet’in bulunduğu alana elektrik çekilmesi ile birlikte çalışma başladı. Şu anda tarihi eserde çalışmalar yüzde kırk civarında tamamlandı. Tarihi kümbette çalışan ustalar büyük bir titizlikle çalımalarına devam ediyor.(Haber:Sadiye YİGİT)

Van HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ercisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.