Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

ERCİŞ’TE ARPA HASADI BAŞLADI

Ekonomi 15.07.2024 - 17:45, Güncelleme: 15.07.2024 - 17:45 2041+ kez okundu.
 

ERCİŞ’TE ARPA HASADI BAŞLADI

Erciş'te biçer döver zamanı başladı
Erciş’te arpa hasadı başladı. Erciş son yıllarda arpa ekimine önem vermeye başladı. Erciş’te hayvancılık için uygun yayla ve meralar bulunmaktadır. Bu nedenle Erciş coğrafyasında onemli sayıda küçük ve büyük baş hayvan yetiştiriciliği yapmaktadır.  Kışın hayvanların beslenmesine önemli katkı sağlayan arpa ekimi son yıllarda arttı. Daha önce kuru tarımda ekilen yonca ve buğdayın yerine şimdi arpa ekiliyor.  Arpa hasadı yapan Haydar Demir “ Arpa masrafı az verimi iyi olan bir üründür. Aynı tarlayı her sene ekiyoruz. Tarla gübre ile beslendiği zaman nadasa ihtiyaç olmuyor. Bu yüzden her yıl ekiyoruz. Tek sıkıntımız sezonda yağmurun yağması yağmur yağdığı yıllarda verim elde ediliyoruz. Yağmurun yağmadığı zamanlarda ise kara kara düşünüyoruz. Mesala geçen yıl yağmur az yağdığı için verim çok düşük oldu.Bu yıl yağışlar çok iyi oldu. Birde zamanında yağdı. Arpa veriminde çok güzel “ dedi Arpa samanı kaliteli bir saman türüdür. Yonca samanından sonra en kaliteli ve en besleyici samandır. Kışın hayvanlara buğday samanı yerine arpa samanı tercih ediliyor.Çünkü hayvan bu samanla daha iyi semiriyor. Arpa taneleri bu yıl oldukça doludur buda fazla verim oluyor. Tarlalarında iyi verim alan ekici bu yılki hasattan oldukça memnun görünüyor. (Haber: Sadiye YİGİT)
Erciş'te biçer döver zamanı başladı

Erciş’te arpa hasadı başladı. Erciş son yıllarda arpa ekimine önem vermeye başladı. Erciş’te hayvancılık için uygun yayla ve meralar bulunmaktadır. Bu nedenle Erciş coğrafyasında onemli sayıda küçük ve büyük baş hayvan yetiştiriciliği yapmaktadır.
 Kışın hayvanların beslenmesine önemli katkı sağlayan arpa ekimi son yıllarda arttı. Daha önce kuru tarımda ekilen yonca ve buğdayın yerine şimdi arpa ekiliyor. 
Arpa hasadı yapan Haydar Demir “ Arpa masrafı az verimi iyi olan bir üründür. Aynı tarlayı her sene ekiyoruz. Tarla gübre ile beslendiği zaman nadasa ihtiyaç olmuyor. Bu yüzden her yıl ekiyoruz. Tek sıkıntımız sezonda yağmurun yağması yağmur yağdığı yıllarda verim elde ediliyoruz. Yağmurun yağmadığı zamanlarda ise kara kara düşünüyoruz. Mesala geçen yıl yağmur az yağdığı için verim çok düşük oldu.Bu yıl yağışlar çok iyi oldu. Birde zamanında yağdı. Arpa veriminde çok güzel “ dedi
Arpa samanı kaliteli bir saman türüdür. Yonca samanından sonra en kaliteli ve en besleyici samandır. Kışın hayvanlara buğday samanı yerine arpa samanı tercih ediliyor.Çünkü hayvan bu samanla daha iyi semiriyor.
Arpa taneleri bu yıl oldukça doludur buda fazla verim oluyor. Tarlalarında iyi verim alan ekici bu yılki hasattan oldukça memnun görünüyor.
(Haber: Sadiye YİGİT)

Van HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ercisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.