Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

ERCİŞ’TEKİ BARAJLARIN DOLULUK ORANLARI YÜZDE SEKSEN CİVARINDADIR

Gündem 05.08.2024 - 16:41, Güncelleme: 05.08.2024 - 16:41 2829+ kez okundu.
 

ERCİŞ’TEKİ BARAJLARIN DOLULUK ORANLARI YÜZDE SEKSEN CİVARINDADIR

Erciş’in iki önemli barajı olan Koçköprü ve Morgedik barajlarında su doluluk seviyeleri yüzde seksen civarındadır
Erciş’in iki önemli barajı olan Koçköprü ve Morgedik barajlarında su doluluk seviyeleri yüzde seksen civarındadır.  Kışın kar yağışının iyi olması,ilkbahar aylarının da yağışların iyi olması barajlardaki su doluluk oranını yükseltti. Özellikle nisan ve mayıs aylarındaki yağışların doluluk oranına büyük etkisi oldu. Barajlardaki bu doluluk oranının iyi olması tarım alanlarına olumlu etkileri oldu. Bu yıl sulu tarım yapanların sulamada su sıkıntısı büyük oranda ortadan kalktı.  İlçemiz sınırları dahiline bulunan Koçköprü ve Morgedik barajları halen  doluluk oranı % 80  civarındadır. Buda çiftçilerlerin bu yıl sorunsuz bir sezon geçirecekleri anlamına geliyor (Haber:Sadiye YİGİT)
Erciş’in iki önemli barajı olan Koçköprü ve Morgedik barajlarında su doluluk seviyeleri yüzde seksen civarındadır

Erciş’in iki önemli barajı olan Koçköprü ve Morgedik barajlarında su doluluk seviyeleri yüzde seksen civarındadır.
 Kışın kar yağışının iyi olması,ilkbahar aylarının da yağışların iyi olması barajlardaki su doluluk oranını yükseltti. Özellikle nisan ve mayıs aylarındaki yağışların doluluk oranına büyük etkisi oldu. Barajlardaki bu doluluk oranının iyi olması tarım alanlarına olumlu etkileri oldu. Bu yıl sulu tarım yapanların sulamada su sıkıntısı büyük oranda ortadan kalktı. 
İlçemiz sınırları dahiline bulunan Koçköprü ve Morgedik barajları halen  doluluk oranı % 80  civarındadır. Buda çiftçilerlerin bu yıl sorunsuz bir sezon geçirecekleri anlamına geliyor (Haber:Sadiye YİGİT)

Van HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ercisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.