Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

GÖLKORU GOLÜ İÇİN TEHLİKE ÇANLARI ÇALIYOR

Gündem 12.07.2024 - 17:59, Güncelleme: 12.07.2024 - 17:59 2132+ kez okundu.
 

GÖLKORU GOLÜ İÇİN TEHLİKE ÇANLARI ÇALIYOR

GÖLKORU GOLÜ KURUMASIN
Gölkoru Gölü bu yıl kuruma tehlikesi ile karşı karşıya gelmiş Gölü besleyen kaynaklar tamamen kesilmiş duruma gelmiş. Patnos’tan Malazgirt”e giderken Muş sınırının ilk köyü olan Gölkoru köyü’nde yer alan göl kuruma tehlikesi yaşıyor.  Gölü besleyen kaynakların içme suyu olarak evlerde kullanılması durumu bu hale getirmiş.  Ayrıca köyün kazlarının tek yüzme yeri olan göl  kaz gölü olarakta biliniyor. Göle acil bir çözüm bulunmaması durumunda kurumaya mahkum olacak gibi görünüyor. Gülkoru Gölü köydeki insanların nefes alma yerdir. Gençler göl kenarında dolaşıyor. Gölde yüzen kazları seyrediyor. Boş zamanlarını göl kenarında değerlendiriyorlar. Köyün gölü hayvanları sulama için kullanılırken 2016 yılında köy nüfusun ikibinin altına düşmesi ile köyden belediye alındı. Köy bundan sonra su sorunu yaşadı. Köylüler arasında suyu olmayan köy olarak bilinen bu köy 2023 yılında dönemin muhtarı ve devlet yardımıyla sondaj vuruldu ve köye her gün saat 1 den 5 kadar su verilmektedir  (Haber: Sadiye YİGİT)
GÖLKORU GOLÜ KURUMASIN

Gölkoru Gölü bu yıl kuruma tehlikesi ile karşı karşıya gelmiş Gölü besleyen kaynaklar tamamen kesilmiş duruma gelmiş. Patnos’tan Malazgirt”e giderken Muş sınırının ilk köyü olan Gölkoru köyü’nde yer alan göl kuruma tehlikesi yaşıyor.  Gölü besleyen kaynakların içme suyu olarak evlerde kullanılması durumu bu hale getirmiş. 
Ayrıca köyün kazlarının tek yüzme yeri olan göl  kaz gölü olarakta biliniyor. Göle acil bir çözüm bulunmaması durumunda kurumaya mahkum olacak gibi görünüyor.
Gülkoru Gölü köydeki insanların nefes alma yerdir. Gençler göl kenarında dolaşıyor. Gölde yüzen kazları seyrediyor. Boş zamanlarını göl kenarında değerlendiriyorlar.
Köyün gölü hayvanları sulama için kullanılırken 2016 yılında köy nüfusun ikibinin altına düşmesi ile köyden belediye alındı. Köy bundan sonra su sorunu yaşadı. Köylüler arasında suyu olmayan köy olarak bilinen bu köy 2023 yılında dönemin muhtarı ve devlet yardımıyla sondaj vuruldu ve köye her gün saat 1 den 5 kadar su verilmektedir 
(Haber: Sadiye YİGİT)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ercisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.