Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Van Asker Hastanesinin Sağlık Bakanlığına devri

Gündem (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 07.10.2016 - 13:43, Güncelleme: 11.10.2022 - 10:06 1380+ kez okundu.
 

Van Asker Hastanesinin Sağlık Bakanlığına devri

Sağlık Bakanlığına bağlı Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliğine devredilen Van Asker Hastanesi, sivil halktan büyük rağbet gördü. Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi İskele binası olarak Van halkına hizmet vermeye başlayan hastanede, günde ortalama bin kişinin muayene edildiğini ifade eden eski Tabip Yüzbaşı Psikiyatri Uzm. Dr. Sinan Erenkuş, hastanenin Sağlık Bakanlığı’na devredilmesinin ardından branş yetersizliği gibi birçok sorunun da çözüldüğünü söyledi. Askeri hastanelerin Kanun Hükmünde Kararname ile Sağlık Bakanlığına devredildiğini hatırlatan Uzm. Dr. Erenkuş, “Biliyorsunuz 26 Ağustos’tan itibaren KHK ile geçişimiz gerçekleşti. Zaten hastanemiz son 10 yıldır kalite standartları açısından Sağlık Bakanlığı ile bir entegrasyon içerisindeydi. Sonuç itibariyle Sağlık Bakanlığına bağlı olarak bazı şeyleri yapıyorduk. Ama bundan sonra Ulusal Sağlık Sistemi açısından tek bir standarda büründü. Bu birçok açıdan iyi oldu. Çünkü daha önce ikili standartlarımız olsa da bazı açılarda kendimize ait bir şeyler yapmaya çalışırken zorlanmalar veya onunla ilgili pürüzler gelişebiliyordu” dedi.“Vatandaşlarımız MHRS sistemiyle randevu alarak muayene olabiliyorlar”900 askeri doktorun yaklaşık 40’ının Doğu illerinde görev yaptığını belirten Dr. Erenkuş, şunları kaydetti.“Burada çok eksik branşlarımız vardı. Ama şu an hastanemizde çoğu eksik branş hizmet vermeye başladı. Daha önce tespit edemediğimiz birçok vaka oluyordu. Bu branş eksikliği giderildikten sonra doğal olarak bu konsültasyon sorunu kalmadı. Bu şekilde kendi aramızda bir danışma sorunu da kalmadı. Bizim bulunduğumuz çevre olan İskele Mahallesi ve Altıntepe Mahallesi’nde bir kontenjan dâhilinde insanlar buraya gelebilirdi. Ama bu kontenjan kaldırıldı. MHRS sistemiyle randevu alarak geliyorlar ve istedikleri zaman muayene olabiliyorlar. Hem onlar için hem bizim mesleki gelişimiz açısından güzel bir girişim oldu.”“Hasta yoğunluğu yaşanıyor”Hasta yoğunluğunun artmasının yorucu olduğunu, ancak bunun askeri personeli rahatsız etmediğine dikkat çeken Erenkuş, “Hasta yoğunluğunun artması bir açıdan yorucu, ama sonuç olarak bunun için görev alıyoruz. Adaptasyon sürecinde ve işletim sistemi sırasında bazı sorunlar olmakta, ama bunlar doğal olarak geçiş sürecinde olan sorunlardır. Yavaş yavaş hem hastalar bize adapte olacak hem de bizler hastalarımıza adapte olacağız” ifadelerini kullandı.“İl dışına hasta göndermiyoruz”Hastanedeki branşların tamamlanmasının ardından dışarıya hasta göndermediklerini de sözlerine ekleyen Dr. Erenkuş, “Daha önce birçok hastayı Diyarbakır veya Ankara’ya göndermek zorunda kalıyorduk. Şu an veremediğimiz branşları Sağlık Bakanlığının görevlendirdiği ve daha önce hastanemizde olmayan branşlar sayesinde eksik olan branşlarda da artık hizmet vermekteyiz. Bu durumda kimseyi Diyarbakır ve Ankara’ya göndermiyoruz” diye konuştu.Hastanede tedavileri devam eden ve muayene olan vatandaşlar da, burada verilen hizmetlerden memnun olduklarını ifade ettiler.

Sağlık Bakanlığına bağlı Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliğine devredilen Van Asker Hastanesi, sivil halktan büyük rağbet gördü. 
Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi İskele binası olarak Van halkına hizmet vermeye başlayan hastanede, günde ortalama bin kişinin muayene edildiğini ifade eden eski Tabip Yüzbaşı Psikiyatri Uzm. Dr. Sinan Erenkuş, hastanenin Sağlık Bakanlığı’na devredilmesinin ardından branş yetersizliği gibi birçok sorunun da çözüldüğünü söyledi. Askeri hastanelerin Kanun Hükmünde Kararname ile Sağlık Bakanlığına devredildiğini hatırlatan Uzm. Dr. Erenkuş, “Biliyorsunuz 26 Ağustos’tan itibaren KHK ile geçişimiz gerçekleşti. Zaten hastanemiz son 10 yıldır kalite standartları açısından Sağlık Bakanlığı ile bir entegrasyon içerisindeydi. Sonuç itibariyle Sağlık Bakanlığına bağlı olarak bazı şeyleri yapıyorduk. Ama bundan sonra Ulusal Sağlık Sistemi açısından tek bir standarda büründü. Bu birçok açıdan iyi oldu. Çünkü daha önce ikili standartlarımız olsa da bazı açılarda kendimize ait bir şeyler yapmaya çalışırken zorlanmalar veya onunla ilgili pürüzler gelişebiliyordu” dedi.

“Vatandaşlarımız MHRS sistemiyle randevu alarak muayene olabiliyorlar”
900 askeri doktorun yaklaşık 40’ının Doğu illerinde görev yaptığını belirten Dr. Erenkuş, şunları kaydetti.
“Burada çok eksik branşlarımız vardı. Ama şu an hastanemizde çoğu eksik branş hizmet vermeye başladı. Daha önce tespit edemediğimiz birçok vaka oluyordu. Bu branş eksikliği giderildikten sonra doğal olarak bu konsültasyon sorunu kalmadı. Bu şekilde kendi aramızda bir danışma sorunu da kalmadı. Bizim bulunduğumuz çevre olan İskele Mahallesi ve Altıntepe Mahallesi’nde bir kontenjan dâhilinde insanlar buraya gelebilirdi. Ama bu kontenjan kaldırıldı. MHRS sistemiyle randevu alarak geliyorlar ve istedikleri zaman muayene olabiliyorlar. Hem onlar için hem bizim mesleki gelişimiz açısından güzel bir girişim oldu.”

“Hasta yoğunluğu yaşanıyor”
Hasta yoğunluğunun artmasının yorucu olduğunu, ancak bunun askeri personeli rahatsız etmediğine dikkat çeken Erenkuş, “Hasta yoğunluğunun artması bir açıdan yorucu, ama sonuç olarak bunun için görev alıyoruz. Adaptasyon sürecinde ve işletim sistemi sırasında bazı sorunlar olmakta, ama bunlar doğal olarak geçiş sürecinde olan sorunlardır. Yavaş yavaş hem hastalar bize adapte olacak hem de bizler hastalarımıza adapte olacağız” ifadelerini kullandı.

“İl dışına hasta göndermiyoruz”
Hastanedeki branşların tamamlanmasının ardından dışarıya hasta göndermediklerini de sözlerine ekleyen Dr. Erenkuş, “Daha önce birçok hastayı Diyarbakır veya Ankara’ya göndermek zorunda kalıyorduk. Şu an veremediğimiz branşları Sağlık Bakanlığının görevlendirdiği ve daha önce hastanemizde olmayan branşlar sayesinde eksik olan branşlarda da artık hizmet vermekteyiz. Bu durumda kimseyi Diyarbakır ve Ankara’ya göndermiyoruz” diye konuştu.
Hastanede tedavileri devam eden ve muayene olan vatandaşlar da, burada verilen hizmetlerden memnun olduklarını ifade ettiler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ercisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.