Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

ESNAF KEFALET KREDİ KOOPERATİFLERİNDEN KREDİ ÇEKEN ESNAF VE SANATKARLARA BÜYÜK ŞOK

Gündem 15.05.2024 - 16:23, Güncelleme: 15.05.2024 - 16:23 2479+ kez okundu.
 

ESNAF KEFALET KREDİ KOOPERATİFLERİNDEN KREDİ ÇEKEN ESNAF VE SANATKARLARA BÜYÜK ŞOK

Erciş Şoförler Ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Yakup Çelik önemli açıklamalarda bulundu
Erciş Şoförler Ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Yakup Çelik önemli açıklamalarda bulundu. Erciş Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı; Yakup Çelik;’’Oda üyelerimize verilen, Hazine ve Maliye bakanlığının Esnaf kefalet Kredi Kooperatifleri aracılığıyla Halk bankası üzerinden Küçük ölçekli esnaf ve sanatkarlarımıza 2021 yılından itibaren vermiş oldukları düşük faizli kredi oranlarını güncelliyerek, yani daha fazla faiz yükleyerek yeniden taksitlendirilmiştir. Kullandıran kredilerde yeniden faiz güncellemesi yapılmıştır. Güncelleme  kapsamında faiz oranları 2021 yılından itibaren kullandırılan kredi oranların da 0,75'ten -1,7'ye , 0,85 'ten -1,8 'e, 0,95'ten -2,1'e,  1,25'ten -2,4 'e , 1,5'ten -2,4 'e , 1,75' ten -2,5 'e , 2,00'dan-2,6 'ya  2,25'ten -2,70 'e,2,4'ten -2,8 'e, 2,5'ten -2,9 'a olacak şekilde yeniden güncellenmiştir. Taksit tutarların da   Yüksek bir değişim olmuştur. Örnek olarak  daha önce ödenen, üç ayda bir 35.000 TL olan kredi taksiti şuan 50.000 ile 55.000 TL civarına yükseltilmiştir. Bu karar bugünden itibaren kullandırılacak olan yeni krediler için uygulanabilir ancak geçmiş kredilere uygulanmaması gerekirdi. Esnaflarımızın üç ayda bir ödediği kredi taksitlerini yüksek meblalara ulaştırmıştır. Bu zorlu ekonomik şartlarda Kendi ekmek tekneleri ile ancak kendi ailelerinin nafakalarını kazanabilen esnaf ve sanatkarlarımız açısından çok büyük bir yüktür. Geçmişte çekilen  krediler, o dönemin koşullarına göre çekilmiş ve kullanılmıştır. Geçmiş kredi faiz oranlarını, bugünün şartlarına göre guncellenmesi yanlış bir karardır. Zar zor geçimini sağlayan esnaflarımız  yüksek faizli kredi taksitlerini ödeyemeyeceklerdir. Dar gelirli esnaf ve sanatkarlarımızın sürkülasyonun devam  etmesi, ekonomiye daha fazla katkı sağlaması için esnafın desteklenmesi gerekirken, bu karar esnafın ayakta durmasına büyük bir engeldir. Bu kararın tekrar gözden geçilmesi gerekmektedir. Esnaf ve sanatkarların bu zor şartlarda ayakta durabilsin ki, sürkülasyon devam etsin. Devlet büyüklerimizden; ekonomin can damarı olan esnaf ve sanatkarlarımıza yapılan bu yanlıştan acilen vazgeçilmesi için çağrıda bulunuyorum’’dedi.  (Haber:Sadiye YİGİT)
Erciş Şoförler Ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Yakup Çelik önemli açıklamalarda bulundu

Erciş Şoförler Ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Yakup Çelik önemli açıklamalarda bulundu.
Erciş Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı; Yakup Çelik;’’Oda üyelerimize verilen, Hazine ve Maliye bakanlığının Esnaf kefalet Kredi Kooperatifleri aracılığıyla Halk bankası üzerinden Küçük ölçekli esnaf ve sanatkarlarımıza 2021 yılından itibaren vermiş oldukları düşük faizli kredi oranlarını güncelliyerek, yani daha fazla faiz yükleyerek yeniden taksitlendirilmiştir. Kullandıran kredilerde yeniden faiz güncellemesi yapılmıştır. Güncelleme  kapsamında faiz oranları 2021 yılından itibaren kullandırılan kredi oranların da 0,75'ten -1,7'ye , 0,85 'ten -1,8 'e, 0,95'ten -2,1'e,  1,25'ten -2,4 'e , 1,5'ten -2,4 'e , 1,75' ten -2,5 'e , 2,00'dan-2,6 'ya  2,25'ten -2,70 'e,2,4'ten -2,8 'e, 2,5'ten -2,9 'a olacak şekilde yeniden güncellenmiştir. Taksit tutarların da   Yüksek bir değişim olmuştur. Örnek olarak  daha önce ödenen, üç ayda bir 35.000 TL olan kredi taksiti şuan 50.000 ile 55.000 TL civarına yükseltilmiştir. Bu karar bugünden itibaren kullandırılacak olan yeni krediler için uygulanabilir ancak geçmiş kredilere uygulanmaması gerekirdi. Esnaflarımızın üç ayda bir ödediği kredi taksitlerini yüksek meblalara ulaştırmıştır. Bu zorlu ekonomik şartlarda Kendi ekmek tekneleri ile ancak kendi ailelerinin nafakalarını kazanabilen esnaf ve sanatkarlarımız açısından çok büyük bir yüktür. Geçmişte çekilen  krediler, o dönemin koşullarına göre çekilmiş ve kullanılmıştır. Geçmiş kredi faiz oranlarını, bugünün şartlarına göre guncellenmesi yanlış bir karardır. Zar zor geçimini sağlayan esnaflarımız  yüksek faizli kredi taksitlerini ödeyemeyeceklerdir. Dar gelirli esnaf ve sanatkarlarımızın sürkülasyonun devam  etmesi, ekonomiye daha fazla katkı sağlaması için esnafın desteklenmesi gerekirken, bu karar esnafın ayakta durmasına büyük bir engeldir. Bu kararın tekrar gözden geçilmesi gerekmektedir. Esnaf ve sanatkarların bu zor şartlarda ayakta durabilsin ki, sürkülasyon devam etsin. Devlet büyüklerimizden; ekonomin can damarı olan esnaf ve sanatkarlarımıza yapılan bu yanlıştan acilen vazgeçilmesi için çağrıda bulunuyorum’’dedi. 
(Haber:Sadiye YİGİT)

Van HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ercisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.