Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

ERCİŞ OTLU PEYNİRİ BATI İLLERİNE HEDİYELİK OLARAK GÖNDERİLİYOR

Gündem 17.07.2024 - 07:49, Güncelleme: 17.07.2024 - 07:49 1985+ kez okundu.
 

ERCİŞ OTLU PEYNİRİ BATI İLLERİNE HEDİYELİK OLARAK GÖNDERİLİYOR

Otlu peynire batı İllerinden tallep geliyor
Erciş otlu peyniri endemik bitkilerin karışımıyla yapılan ve kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi otlu peynir, yaz aylarında Türkiye'nin dört bir köşesine hediyelik olarak gönderiliyor.Erciş'te heliz,sirmo mende gibi endemik bitkilerin karışımıyla yapılan kentin tescilli ürünü olan otlu peynir, uzun yıllardır değişmeyen lezzetiyle sofraların vazgeçilmezi olmaya devam ediyor. İlçeni önemli değerlerinden olan ve nisan mayıs aylarında dağların yüksek kesimlerinde toplanan türlü türlü otlarla sütün buluşması sonucu yapılan otlu peynir temmuz ayı sonuna kadar taze olarak satışa sunuluyor. Yaz aylarında tatil için memleketine gelenler ise otlu peyniri hediyelik olarak şehir dışındaki akrabalarına götürmeyi tercih ediyor. “Hediyelik eşyamız arasında otlu peynir ilk sıradadır” Fikret Taş isimli esnaf, taze Erciş otlu peynirinin sezonu her yıl Mayıs ayından itibaren başlaş ve Temmuz ayı sonuna kadar devam ettiğini belirtti. Her yörenin hediyelik sayılabilecek bir ürünü olduğunu ifade eden Taş, “Bizim de hediyelik eşyamız Erciş otlu peynirdir. Otlu peynirimizi çevre illere ve yurtdışına çok gönderiyoruz. Hâlihazırda Erciş otlu peyniri otellerdeki restoranlarda soğuk meze olarak tüketiliyor. Türkiye otlu peyniri en çok İstanbul, İzmir, Ankara, Antalya, Bursa, Kayseri Manisa,Mersin Adana ve Trabzon'a çok gönderiyoruz. Erciş otlu peynirini de sadece Erciş ve Vanlı tüketmiyor. Özellikle doğu kökenli olup da batıda yaşayan insanlar daha fazla tüketiyor” dedi. Erciş’teki, otlu peynirin koyun sütünden üretileni 200 ila 220, inek sütünden üretileni ise 150 ile 170 lira arasında satışa sunuluyor. Yılardır peynir işi yapan Fikret Taş’’Batı illerinde Van peyniri olarak bilinen peynirin ana kısmını Erciş otlu peyniri olduğunu biliyoruz. Batı illerindeki yöresel yemekler etkinliklerine her yıl katılım sağlıyoruz. Burada ürünümüzü Van otlu peyniri olarak tanıtıyoruz.Bu işten ilimiz ve ilçemiz olumlu etkileniyor.Tüm Türkiye’de reklamımız oluyor.Bizler burada peynirimizi Erciş otlu peyniri olarak tanıtıyoruz.Genel olarak Van peyniri olarak biliniyor. Bizde bu tanıtımdan çök memnunuz ve tanıtıma katkı sunuyoruz’’dedi.(Haber: Sadiye YİGİT) 
Otlu peynire batı İllerinden tallep geliyor

Erciş otlu peyniri endemik bitkilerin karışımıyla yapılan ve kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi otlu peynir, yaz aylarında Türkiye'nin dört bir köşesine hediyelik olarak gönderiliyor.Erciş'te heliz,sirmo mende gibi endemik bitkilerin karışımıyla yapılan kentin tescilli ürünü olan otlu peynir, uzun yıllardır değişmeyen lezzetiyle sofraların vazgeçilmezi olmaya devam ediyor. İlçeni önemli değerlerinden olan ve nisan mayıs aylarında dağların yüksek kesimlerinde toplanan türlü türlü otlarla sütün buluşması sonucu yapılan otlu peynir temmuz ayı sonuna kadar taze olarak satışa sunuluyor. Yaz aylarında tatil için memleketine gelenler ise otlu peyniri hediyelik olarak şehir dışındaki akrabalarına götürmeyi tercih ediyor.
“Hediyelik eşyamız arasında otlu peynir ilk sıradadır”
Fikret Taş isimli esnaf, taze Erciş otlu peynirinin sezonu her yıl Mayıs ayından itibaren başlaş ve Temmuz ayı sonuna kadar devam ettiğini belirtti. Her yörenin hediyelik sayılabilecek bir ürünü olduğunu ifade eden Taş, “Bizim de hediyelik eşyamız Erciş otlu peynirdir. Otlu peynirimizi çevre illere ve yurtdışına çok gönderiyoruz. Hâlihazırda Erciş otlu peyniri otellerdeki restoranlarda soğuk meze olarak tüketiliyor. Türkiye otlu peyniri en çok İstanbul, İzmir, Ankara, Antalya, Bursa, Kayseri Manisa,Mersin Adana ve Trabzon'a çok gönderiyoruz. Erciş otlu peynirini de sadece Erciş ve Vanlı tüketmiyor. Özellikle doğu kökenli olup da batıda yaşayan insanlar daha fazla tüketiyor” dedi.
Erciş’teki, otlu peynirin koyun sütünden üretileni 200 ila 220, inek sütünden üretileni ise 150 ile 170 lira arasında satışa sunuluyor.
Yılardır peynir işi yapan Fikret Taş’’Batı illerinde Van peyniri olarak bilinen peynirin ana kısmını Erciş otlu peyniri olduğunu biliyoruz. Batı illerindeki yöresel yemekler etkinliklerine her yıl katılım sağlıyoruz. Burada ürünümüzü Van otlu peyniri olarak tanıtıyoruz.Bu işten ilimiz ve ilçemiz olumlu etkileniyor.Tüm Türkiye’de reklamımız oluyor.Bizler burada peynirimizi Erciş otlu peyniri olarak tanıtıyoruz.Genel olarak Van peyniri olarak biliniyor. Bizde bu tanıtımdan çök memnunuz ve tanıtıma katkı sunuyoruz’’dedi.(Haber: Sadiye YİGİT) 

Şırnak HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ercisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.