Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Milyonlarca çalışan emekliyi ilgilendiren haber

Ekonomi 25.09.2024 - 08:06, Güncelleme: 25.09.2024 - 08:06 324 kez okundu.
 

Milyonlarca çalışan emekliyi ilgilendiren haber

Milyonlarca çalışan emekliyi ilgilendiren haber! Genel sağlık sigortası primi gündemde
Çalışmaya devam eden emeklilerden genel sağlık sigortası primi alınması gündemde. Orta Vadeli Program çerçevesinde sosyal güvenlik sisteminin güçlendirilmesine yönelik planlanan adımlar arasında bu düzenleme de bulunuyor. Ekonomi bürokrasisi, Orta Vadeli Program hedefleri doğrultusunda sosyal güvenlik sisteminde denge sağlamak amacıyla yeni düzenlemeler üzerinde çalışıyor. MEVCUT SİSTEMDE YÜZDE 12,5 PRİM KESİLİYOR Mevcut sistemde, çalışanlardan genel sağlık sigortası için yüzde 12,5 oranında prim kesilmekteyken bu kesintinin yüzde 7,5'i işveren tarafından, yüzde 5'i ise çalışan tarafından karşılanıyor. Emeklilik sonrası çalışmaya devam eden bireyler ise genel sağlık sigortası priminden muaf olup, yalnızca sosyal güvenlik destek primi ödüyor. YAŞ SINIRI NE OLACAK? Gündemdeki önemli konulardan biri, çalışan emeklilerin genel sağlık sigortası primi ödeyip ödemeyecekleri. Bu primin, emekli maaşından mı yoksa çalıştıkları iş yerinden aldıkları ücret üzerinden mi kesileceği konusunda henüz bir görüş birliği sağlanamadı. Ayrıca, yaş sınırı üzerinde de çalışmalar yürütülmekte olup, genel sağlık sigortası kesintisinin 55-60 yaş aralığında uygulanabileceği iddia ediliyor.
Milyonlarca çalışan emekliyi ilgilendiren haber! Genel sağlık sigortası primi gündemde

Çalışmaya devam eden emeklilerden genel sağlık sigortası primi alınması gündemde. Orta Vadeli Program çerçevesinde sosyal güvenlik sisteminin güçlendirilmesine yönelik planlanan adımlar arasında bu düzenleme de bulunuyor.

Ekonomi bürokrasisi, Orta Vadeli Program hedefleri doğrultusunda sosyal güvenlik sisteminde denge sağlamak amacıyla yeni düzenlemeler üzerinde çalışıyor.

MEVCUT SİSTEMDE YÜZDE 12,5 PRİM KESİLİYOR

Mevcut sistemde, çalışanlardan genel sağlık sigortası için yüzde 12,5 oranında prim kesilmekteyken bu kesintinin yüzde 7,5'i işveren tarafından, yüzde 5'i ise çalışan tarafından karşılanıyor. Emeklilik sonrası çalışmaya devam eden bireyler ise genel sağlık sigortası priminden muaf olup, yalnızca sosyal güvenlik destek primi ödüyor.

YAŞ SINIRI NE OLACAK?

Gündemdeki önemli konulardan biri, çalışan emeklilerin genel sağlık sigortası primi ödeyip ödemeyecekleri. Bu primin, emekli maaşından mı yoksa çalıştıkları iş yerinden aldıkları ücret üzerinden mi kesileceği konusunda henüz bir görüş birliği sağlanamadı. Ayrıca, yaş sınırı üzerinde de çalışmalar yürütülmekte olup, genel sağlık sigortası kesintisinin 55-60 yaş aralığında uygulanabileceği iddia ediliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ercisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.