Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

'Yüzyılın en parlak kuyruklu yıldızı' Van'da görüldü

Gündem 15.10.2024 - 14:56, Güncelleme: 15.10.2024 - 14:56 2201 kez okundu.
 

'Yüzyılın en parlak kuyruklu yıldızı' Van'da görüldü

Van'da doğa fotoğrafçısı Reşit Öner, yüzyılın en parlak kuyruklu yıldızı olarak adlandırılan "Tsuchinshan-ATLAS"ı (Kuyruklu Yıldız A3) fotoğrafladı
Van'da doğa fotoğrafçısı Reşit Öner, yüzyılın en parlak kuyruklu yıldızı olarak adlandırılan "Tsuchinshan-ATLAS"ı (Kuyruklu Yıldız A3) fotoğrafladı. Van Gölü Havzası'nın eşsiz doğası ve tarihi yapısıyla bilinen bölgede uzun yıllardır fotoğrafçılık yapan Öner, özellikle son dönemde çektiği gökyüzü fotoğraflarıyla dikkat çekiyor. Bu kez, 80 bin yıl önce görülen Tsuchinshan-ATLAS'ın parlak görüntüsünü kaydetmeyi başaran fotoğrafçı, bu nadir doğa olayını belgeleyerek gökyüzü meraklılarını heyecanlandırdı. Kuyruklu yıldız, 80 bin yıl sonra dünyaya en yakın geçişini yaparken, Türkiye'den de çıplak gözle izlenebildi. Gök bilimcileri tarafından “yüzyılın kuyruklu yıldızı” olarak adlandırılan kuyruklu yıldız, gökyüzü meraklılarına eşsiz bir görsel şölen sunuyor.
Van'da doğa fotoğrafçısı Reşit Öner, yüzyılın en parlak kuyruklu yıldızı olarak adlandırılan "Tsuchinshan-ATLAS"ı (Kuyruklu Yıldız A3) fotoğrafladı

Van'da doğa fotoğrafçısı Reşit Öner, yüzyılın en parlak kuyruklu yıldızı olarak adlandırılan "Tsuchinshan-ATLAS"ı (Kuyruklu Yıldız A3) fotoğrafladı.
Van Gölü Havzası'nın eşsiz doğası ve tarihi yapısıyla bilinen bölgede uzun yıllardır fotoğrafçılık yapan Öner, özellikle son dönemde çektiği gökyüzü fotoğraflarıyla dikkat çekiyor. Bu kez, 80 bin yıl önce görülen Tsuchinshan-ATLAS'ın parlak görüntüsünü kaydetmeyi başaran fotoğrafçı, bu nadir doğa olayını belgeleyerek gökyüzü meraklılarını heyecanlandırdı. Kuyruklu yıldız, 80 bin yıl sonra dünyaya en yakın geçişini yaparken, Türkiye'den de çıplak gözle izlenebildi.
Gök bilimcileri tarafından “yüzyılın kuyruklu yıldızı” olarak adlandırılan kuyruklu yıldız, gökyüzü meraklılarına eşsiz bir görsel şölen sunuyor.

Van HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ercisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.