Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Van’da bayram alışverişinde son gün yoğunluğu

Gündem 09.04.2024 - 17:34, Güncelleme: 09.04.2024 - 17:34 1210 kez okundu.
 

Van’da bayram alışverişinde son gün yoğunluğu

Van’da Ramazan Bayramı alışverişini son güne bırakma geleneği, bu bayramda da devam etti.
Van’da Ramazan Bayramı dolayısıyla kurulan tezgahlarda yoğun hareketlilik yaşanırken kent en yoğun günlerinden birini yaşıyor. Van’da Ramazan Bayramı alışverişini son güne bırakma geleneği, bu bayramda da devam etti. Ramazan ayının son gününde Vanlı vatandaşlar çarşı pazarlara akın etti. Kentin birçok cadde ve sokakları bayram alışverişlerinde renkli görüntülere sahne olurken, oluşan yoğunluk esnaf ve sanatkarın yüzünü güldürdü. “Yoğun bir insan trafiği var” Oluşan yoğunluktan memnuniyetini dile getiren Akif Ölmez isimli esnaf, Van’da böylesi bir hareketliliğini daha önce görmediğini belirtti. İşlerinde ciddi bir yoğunluğun olduğunu ifade eden Ölmez, “Bu tür özel ve dini bayramlar esnafımıza can suyu oluyor. Dini bayramlarda her zaman bir bereket vardır. Herkesin elinde bir poşet var, herkes evine ekmek götürüyor. Bu bayram diğer bayramlara göre daha bir yoğunluk var. Öyle ki kaldırımda yürümekte zorlanıyorsunuz” dedi.
Van’da Ramazan Bayramı alışverişini son güne bırakma geleneği, bu bayramda da devam etti.

Van’da Ramazan Bayramı dolayısıyla kurulan tezgahlarda yoğun hareketlilik yaşanırken kent en yoğun günlerinden birini yaşıyor.
Van’da Ramazan Bayramı alışverişini son güne bırakma geleneği, bu bayramda da devam etti. Ramazan ayının son gününde Vanlı vatandaşlar çarşı pazarlara akın etti. Kentin birçok cadde ve sokakları bayram alışverişlerinde renkli görüntülere sahne olurken, oluşan yoğunluk esnaf ve sanatkarın yüzünü güldürdü.

“Yoğun bir insan trafiği var”
Oluşan yoğunluktan memnuniyetini dile getiren Akif Ölmez isimli esnaf, Van’da böylesi bir hareketliliğini daha önce görmediğini belirtti. İşlerinde ciddi bir yoğunluğun olduğunu ifade eden Ölmez, “Bu tür özel ve dini bayramlar esnafımıza can suyu oluyor. Dini bayramlarda her zaman bir bereket vardır. Herkesin elinde bir poşet var, herkes evine ekmek götürüyor. Bu bayram diğer bayramlara göre daha bir yoğunluk var. Öyle ki kaldırımda yürümekte zorlanıyorsunuz” dedi.

Van HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ercisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.