Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Van'da çocuklara camiyi ve namazı sevdirmek için etkinlikler düzenleniyor

Gündem 08.03.2025 - 15:36, Güncelleme: 08.03.2025 - 15:36 2112 kez okundu.
 

Van'da çocuklara camiyi ve namazı sevdirmek için etkinlikler düzenleniyor

Van'ın İpekyolu ilçesindeki Hacı Hüseyin Camii'nde, teravih namazına gelen çocuklara camiyi ve namazı sevdirmek amacıyla çeşitli etkinlikler düzenleniyor.
Van'ın İpekyolu ilçesindeki Hacı Hüseyin Camii'nde, teravih namazına gelen çocuklara camiyi ve namazı sevdirmek amacıyla çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Geçtiğimiz yıl Hacı Hüseyin Camii'nde hayırsever vatandaşların destekleriyle kurulan "Çocuk Market", bu yıl da çocukların hizmetine sunuldu. Camii Müezzin Kayyımı Muhammet Furkan Erten, teravih namazını kılan çocukların bu marketten faydalanmasını sağlıyor. Namaz sonrası "Haydi Teravih Trenine" çağrısıyla çocuklar; mihrapta toplanıyor, salavat eşliğinde oyun oynayarak ikramlardan yararlanıyor. "Camimizde bir Ramazan köşesi oluşturduk" İHA muhabirine konuşan Müezzin Kayyım Muhammet Furkan Erten, çocuklar için başlattıkları etkinlikleri bu yıl daha da geliştirerek sürdürdüklerini belirtti. Camiye gelen çocuklara her gün bir hadis ve bir sünnet öğrettiklerini ifade eden Erten, "Bu yıl da teravih trenimiz devam ediyor. Cemaatimiz, ikram konusunda bizlere destek veriyor. Bizler de burada çocuklarla ikramlarımızı ve hediyelerimizi paylaşıyoruz. Ayrıca bu yıl camimizde bir Ramazan köşesi oluşturduk. İstiyoruz ki süslemeler evlerimize ve sokaklarımıza da yansısın. Böylece Ramazan neşesi hem evlerimize hem de sokaklarımıza yayılsın" dedi. Kadir Gecesi için çocuklarla özel bir program düzenleyeceklerini ve bunun için çalışmalar yürüttüklerini belirten Erten, "Teravih namazı sonrası ilahilere çalışıyoruz. O gece Sakal-ı Şerif ziyareti ve tesbih namazımız olacak. Bunun yanı sıra çocuklarımızla özel bir program planlıyoruz. Rabbim çocuklarımıza öğrettiğimiz hadis ve sünnetleri amel etmeyi nasip etsin" diye konuştu.
Van'ın İpekyolu ilçesindeki Hacı Hüseyin Camii'nde, teravih namazına gelen çocuklara camiyi ve namazı sevdirmek amacıyla çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

Van'ın İpekyolu ilçesindeki Hacı Hüseyin Camii'nde, teravih namazına gelen çocuklara camiyi ve namazı sevdirmek amacıyla çeşitli etkinlikler düzenleniyor.
Geçtiğimiz yıl Hacı Hüseyin Camii'nde hayırsever vatandaşların destekleriyle kurulan "Çocuk Market", bu yıl da çocukların hizmetine sunuldu. Camii Müezzin Kayyımı Muhammet Furkan Erten, teravih namazını kılan çocukların bu marketten faydalanmasını sağlıyor. Namaz sonrası "Haydi Teravih Trenine" çağrısıyla çocuklar; mihrapta toplanıyor, salavat eşliğinde oyun oynayarak ikramlardan yararlanıyor.
"Camimizde bir Ramazan köşesi oluşturduk"
İHA muhabirine konuşan Müezzin Kayyım Muhammet Furkan Erten, çocuklar için başlattıkları etkinlikleri bu yıl daha da geliştirerek sürdürdüklerini belirtti. Camiye gelen çocuklara her gün bir hadis ve bir sünnet öğrettiklerini ifade eden Erten, "Bu yıl da teravih trenimiz devam ediyor. Cemaatimiz, ikram konusunda bizlere destek veriyor. Bizler de burada çocuklarla ikramlarımızı ve hediyelerimizi paylaşıyoruz. Ayrıca bu yıl camimizde bir Ramazan köşesi oluşturduk. İstiyoruz ki süslemeler evlerimize ve sokaklarımıza da yansısın. Böylece Ramazan neşesi hem evlerimize hem de sokaklarımıza yayılsın" dedi.
Kadir Gecesi için çocuklarla özel bir program düzenleyeceklerini ve bunun için çalışmalar yürüttüklerini belirten Erten, "Teravih namazı sonrası ilahilere çalışıyoruz. O gece Sakal-ı Şerif ziyareti ve tesbih namazımız olacak. Bunun yanı sıra çocuklarımızla özel bir program planlıyoruz. Rabbim çocuklarımıza öğrettiğimiz hadis ve sünnetleri amel etmeyi nasip etsin" diye konuştu.

Van HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ercisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.