Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Van Gölü'nun kıyısı dondu

Yaşam 05.02.2025 - 11:08, Güncelleme: 05.02.2025 - 11:08 212 kez okundu.
 

Van Gölü'nun kıyısı dondu

Van'da etkili olan soğuk hava hayatı olumsuz etkilerken aşırı soğuklar nedeniyle Van Gölü'nün sahil kısmının yüzeyi buz tuttu.
Van'da etkili olan soğuk hava hayatı olumsuz etkilerken aşırı soğuklar nedeniyle Van Gölü'nün sahil kısmının yüzeyi buz tuttu. Doğu Anadolu Bölgesi'ni etkisi altına alan dondurucu soğuklar, Türkiye'nin en büyük sodalı ve tuzlu gölü olan Van Gölü'nü de dondurdu. Gece hava sıcaklığının sıfırın altında 15 dereceye kadar düştüğü Van'da her taraf buz kesti. Türkiye'nin en büyük sodalı ve tuzlu gölü Van Gölü de aşırı soğuğa dayanamadı. Edremit ilçesinde Van Gölü kıyısında yaklaşık bin metrekarelik alanda suyun yüzeyi 5 santimetre kalınlığında buz tuttu. Mikrobiyalitler yüzeye çıktı Van Gölü’nde sıcaklığın yükselmesine bağlı gelişen aşırı buharlaşma ve yağışların azalması, su seviyesinde düşüşe neden oldu. Van Gölü’nün bazı kıyı bölgelerinde suların çekilmesi gölün derinliklerinde yer alan mikrobiyalit yapılarını da olumsuz etkiledi. Geçtiğimiz yıllarda sadece küçük bir kısmı görünen mikrobiyalitler, bu kez suların çekilmesiyle tamamen ortaya çıktı.
Van'da etkili olan soğuk hava hayatı olumsuz etkilerken aşırı soğuklar nedeniyle Van Gölü'nün sahil kısmının yüzeyi buz tuttu.

Van'da etkili olan soğuk hava hayatı olumsuz etkilerken aşırı soğuklar nedeniyle Van Gölü'nün sahil kısmının yüzeyi buz tuttu.
Doğu Anadolu Bölgesi'ni etkisi altına alan dondurucu soğuklar, Türkiye'nin en büyük sodalı ve tuzlu gölü olan Van Gölü'nü de dondurdu. Gece hava sıcaklığının sıfırın altında 15 dereceye kadar düştüğü Van'da her taraf buz kesti. Türkiye'nin en büyük sodalı ve tuzlu gölü Van Gölü de aşırı soğuğa dayanamadı. Edremit ilçesinde Van Gölü kıyısında yaklaşık bin metrekarelik alanda suyun yüzeyi 5 santimetre kalınlığında buz tuttu.
Mikrobiyalitler yüzeye çıktı
Van Gölü’nde sıcaklığın yükselmesine bağlı gelişen aşırı buharlaşma ve yağışların azalması, su seviyesinde düşüşe neden oldu. Van Gölü’nün bazı kıyı bölgelerinde suların çekilmesi gölün derinliklerinde yer alan mikrobiyalit yapılarını da olumsuz etkiledi. Geçtiğimiz yıllarda sadece küçük bir kısmı görünen mikrobiyalitler, bu kez suların çekilmesiyle tamamen ortaya çıktı.

Van HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ercisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.